Συνάδελφος με ειρωνεύεται συνεχώς, αλλά μερικές φορές μου χαμογελάει. Με αντιπαθεί άραγε; thumbnail

Η 27χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Γεωργία

Εδώ και χρόνια έχω έναν συνάδελφο που μου "τη λέει" συνέχεια, με ειρωνεύεται συνεχώς, δεν με χαιρετάει όταν με βλέπει. Αλλά σκάει κι ένα χαμόγελο δεν μπορώ να τον ψυχολογήσω.

Συνάδελφος με ειρωνεύεται συνεχώς, αλλά μερικές φορές μου χαμογελάει. Με αντιπαθεί άραγε;

Εδώ και χρόνια έχω έναν συνάδελφο που μου "τη λέει" συνέχεια, με ειρωνεύεται συνεχώς, δεν με χαιρετάει όταν με βλέπει. Αλλά σκάει κι ένα χαμόγελο δεν μπορώ να τον ψυχολογήσω. Δεν ξέρω αν όλο αυτό είναι αντιπάθεια.


Στο ερώτημά σας απαντά η Σοφία Αντύπα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, www.ipsychology.gr:


Καλησπέρα. Δεν είμαι ακριβώς σίγουρη, διαβάζοντας αυτά έχετε γράψει, πιο ακριβώς είναι το ερώτημα σας. Αν η ερώτηση είναι αν σας αντιπαθεί ή όχι, είναι κάτι που δεν μπορώ να γνωρίζω, καθώς οι πληροφορίες που μας στείλατε δεν αρκούν ώστε να σας απαντήσω σε κάτι τέτοιο.


Ναι θα μπορούσε να σας αντιπαθεί για κάποιο λόγο και όταν σας χαμογελάει να προσπαθεί αυτήν την αντιπάθεια να την μετριάσει. Και ναι, θα μπορούσε να μην είναι προσωπική η αντιπάθεια προς εσάς, και να φέρετε έτσι σε όλους. Θα μπορούσε ακόμα και να έλκετε από εσάς και με τον τρόπο αυτόν, να σας κρατάει σε απόσταση.


Το θέμα εδώ που θα σας έθετα εγώ είναι, για ποιον λόγο έχει σημασία, αν αυτός ο άνθρωπος σας συμπαθεί ή όχι. Τι τον κάνει σημαντικό σε εσάς, και βασικά τι είναι αυτό που κάνει τη γνώμη του σημαντική. Απαντώντας τα ερωτήματα αυτά, ίσως να βρείτε και τη λύση.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X