5 σημάδια ότι πρέπει να δεις άμεσα γαστρεντερολόγο!

Σε απασχολούν και σε ταλαιπωρούν προβλήματα δυσκοιλιότητας, διάρροιας ή άλλα παρόμοια; Υπάρχουν κάποια ζητήματα που δεν είναι ανησυχητικά και τα έχεις χρόνια, υπάρχουν ωστόσο άλλα που αν τα εντοπίσεις πρέπει να πας άμεσα στον γαστρεντερολόγο!

Παρακάτω θα δεις ποια είναι τα 5 βασικά σημάδια που δείχνουν ότι θα πρέπει να επισκεφθείς κάποιον ειδικ, το συντομότερο δυνατό, ώστε να κάνεις τις απαραίτητες εξετάσεις για πιθανά σοβαρά προβλήματα υγείας.

1. Έχεις συνεχή διάρροια

Εάν έχεις διάρροια, η οποία σε πιάνει συχνά μέσα στο μήνα (3-4 φορές) τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να πας στον γαστρεντερολόγο, διότι είναι πιθανόνα συμβαίνει κάτι πιο σοβαρό.

2. Τα κόπρανά σου είναι κόκκινα

Εκτός κι αν έφαγες παντζάρια, τα κόκκινα κόπρανα δεν είναι καλό σημάδι, καθώς σημαίνουν ότι έχεις κάποιο πρόβλημα με το έντερο ή το ορθόν σου.

3. Τα κόπρανά σου είναι πολύ μαύρα

Εάν παρατηρήσεις αυτό το χρώμα στα κόπρανά σου τότε μάλλον έχεις κάποιο πρόβλημα με την γαστρεντερική οδό σου και θα πρέπει άμεσα να σε εξετάσει κάποιος ειδικός.

4. Τα κόπρανά σου είναι πολύ ανοιχτόχρωμα

Εάν το χρώμα των κοπράνων σου είναι πολύ ανοιχτό, κάτι σαν τον γύψο, τότε είτε φταίει κάτι που έφαγες είτε έχεις θέμα με τον χοληδόχο πόρο σου. Εάν δεις ότι το χρώμα επιμένει, πήγαινε αμέσως στον γιατρό.

5. Πονάς πολύ κατά την αφόδευση

Εάν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο, είτε έχεις αιμορροΐδες είτε υπάρχει κάποια πληγή στον πρωκτό σου. Οπώς και να έχει, θα πρέπει να επισκεφθείς κάποιον γιατρό, ώστε να σε κατευθύνει.

 

Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πρωινή διάρροια: Μπορεί να συνδέεται με δυσανεξία στη λακτόζη;

Πότε επιβάλλεται να κάνεις γαστροσκόπηση;

Ευερέθιστο έντερο: Βοηθάει η άσκηση στην αντιμετώπισή του;

Ποιες σοβάρες παθήσεις «κρύβει» το αίμα στα κόπρανα;

Πώς μπορεί μια γυναίκα να αντιμετωπίσει τη χρόνια δυσκοιλιότητα;

 

 

 

AdTech Ad

Σχετικά άρθρα