6 λάθη που κάνεις όταν βγάζεις τα φρύδια σου

Φρύδια… Ένα θέμα δύσκολο που… πονάει και θέλει πολλή προσοχή για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα. Είναι καλό την πρώτη φορά που βγάζεις τα φρύδια σου να συμβουλευτείς έναν ειδικό και στη συνέχεια να ακολουθείς συγκεκριμένα βήματα γιατί κάποια λάθη μπορεί να είναι πιο μόνιμα απ’ ό,τι νομίζεις!

Και είναι κρίμα να σου χαλάνε την άψογη εμφάνισή σου μη καλοσχηματισμένα φρύδια.

Δες τα πιο συνηθισμένα λάθη που όλες έχουμε κάνει για να μην τα επαναλάβεις!

1. Ασχολείσαι με τα φρύδια σου μια φορά την εβδομάδα ή μια φορά στις 10 μέρες.

Μέγα λάθος! Μικρές τριχούλες μπορεί να βγαίνουν ακόμα και κάθε μέρα! Για να μπορείς να διατηρήσεις με βεβαιότητα το σχήμα των φρυδιών σου, πρέπει να ελέγχεις καθημερινώς την περιοχή!

2. Κάνεις αποτρίχωση στην περιοχή με κερί ή κλωστή

Οι συγκεκριμένες τεχνικές αποτρίχωσης είναι τέλειες για τις τρίχες του σώματος ή του πιγουνιού αλλά όχι για τα φρύδια. Η αποτρίχωση με κερί μακροχρόνια μπορεί να σε δείχνει μεγαλύτερη. Όσο για την κλωστή, οι ειδικοί λένε ότι ειδικά αν γίνεται με το οδοντικό νήμα είναι πάρα πολύ δύσκολο σαν τεχνική και δεν μπορείς να δεις ουσιαστικά τι κάνεις.

3. Βάφεις τα φρύδια σου ίδιο χρώμα με τα μαλλιά σου

Οι ειδικοί λένε ότι αυτό ταιριάζει μόνο στις μελαχρινές που έχουν ένα χρώμα στα μαλλιά, χωρίς ανταύγειες. Αν είσαι καστανή, με πιο ανοιχτές ανταύγειες στα μαλλιά, πρέπει να ταιριάξεις τα φρύδια σου με την πιο ανοιχτή απόχρωση. Αν είσαι πολύ ανοιχτή, πρέπει να βάλεις στα φρύδια σου κάτι πιο σκούρο…

4. Χρησιμοποιείς μόνο ένα προϊόν για τα φρύδια

Είσαι περήφανη με τον εαυτό σου διότι αγόρασες το πρώτο σου μολύβι φρυδιών και το χρησιμοποιείς; Μπράβο! Ωστόσο πρέπει να μάθεις ότι ο σωστός αριθμός καλλυντικών για τα φρύδια είναι 3: ένα μολύβι για το σχήμα, μια σκιά για για χρώμα και τέλος ένα τζελ για να σταθεροποιήσεις το αποτέλεσμα.

5. Κάνεις πρώτα τα φρύδια και μετά τη βάση του μακιγιάζ

Κλασικό λάθος! Είναι λογική η σκέψη σου αφού τα φρύδια είναι η κορυφή του Τ σου. Ωστόσο είναι ένα λάθος βήμα που πολλές έχουμε κάνει που θα σε οδηγήσει σε υπερβολές στην περιοχή των φρυδιών.

Ποια είναι η σωστή σειρά; Βάση, bronzer, blush, φρύδια και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα.

6. Αρχίζεις από τις γωνίες

Η λογική της ομορφιάς δεν συνάδει πάντα με την κοινή λογική. Αν πιστεύεις ότι πρέπει να αρχίσεις από τις γωνίες, κάνεις λάθος. Το μυστικό βρίσκεται στη μέση! Ξεκίνα από τη μέση όπου η τριχοφυία στα φρύδια σου είναι πιο πυκνή. Στη συνέχεια πήγαινε προς το άκρο, το τελείωμα του φρυδιού για να καταλήξεις στο τέλος στην εσωτερική γωνία. Εκεί θέλεις λίγο πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα ώστε το εσωτερικό τελείωμα των φρυδιών σου να φαίνεται πιο φυσικό από το εξωτερικό

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τέλεια φρύδια σε 4 βήματα!

6 tips για τέλεια φρύδια (ΒΙΝΤΕΟ)

Βγάζεις σωστά τα φρύδια σου; Τα 7 πιο κοινότυπα λάθη

 

 

Σχετικά άρθρα