Στη Δικαιοσύνη το «λουκέτο» στην ΕΡΤ

Αντιπροσωπεία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Άρειο Πάγο την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για διερεύνηση ποινικών αδικημάτων.

Πιο συγκεκριμένα αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Παναγιώτη Κουρουμπλή και την υπεύθυνη επί θεμάτων Δικαιοσύνης Ζωή Κωνσταντοπούλου επισκέφθηκαν το πρωί την εκτελούσα χρέη εισαγγελέως Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτσαμένη. Εντός των επόμενων ημερών ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσει και σχετική μηνυτήρια αναφορά.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου μετά την αποχώρησή της από το εισαγγελικό γραφείο ανέφερε ότι έθεσαν ζητήματα διερεύνησης ποινικών ευθυνών σχετικά με την αυθαίρετη, παράνομη και αντισυνταγματική διακοπή μετάδοσης του ραδιοτηλεοπτικού σήματος της ΕΡΤ. Εξηγήσαμε στην κυρία Κουτζαμάνη, προσέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι πρόκειται για ενέργειες που θέτουν σε διακύβευση και διακινδύνευση την λειτουργία του Δημοκρατικού πολιτεύματος, ενώ παραβιάζουν ευθέως την ισότιμη και ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην ενημέρωση και πληροφόρηση αλλά παραβιάζουν και την ειδική νομοθεσία για τα ΜΜΕ.

Παράλληλα, η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι έκαναν ειδική αναφορά στο γεγονός ότι με αυθαίρετο τρόπο διακόπηκε όχι μόνο το σήμα της ΕΡΤ, αλλά και του καναλιού της Βουλής, κ.λπ., με συνέπεια να ανακύπτουν ζητήματα εθνικής σημασίας. Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ζήτησαν για το ζήτημα του κλεισίματος της ΕΡΤ να υπάρξει κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι στην κυρία Κουτζαμάνη έθεσαν το ζήτημα ότι ορισμένοι θερμοκέφαλοι της Κυβέρνησης ζητούν εκκένωση του ραδιοτηλεοπτικού μεγάρου και ότι σε ενδεχόμενο επέμβασης υπάρχει κίνδυνος να χυθεί αίμα. Πρέπει, συνέχισε ο κ. Κουρουμπλής, με πολύ νηφάλιο τρόπο να ενεργήσουν οι αρμόδιες αρχές γιατί υπάρχει πλήρης ευταξία στην ΕΡΤ και οι εργαζόμενοι ελέγχουν τον χώρο. Όλα είναι ομαλά, χωρίς κανένα πρόβλημα και φθορά και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί οποιαδήποτε επέμβαση, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τους ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε ότι από την διακοπή της ΕΡΤ πλήττεται η Δημοκρατία και προσέθεσε ότι ένα δημόσιο αγαθό που συμβάλλει στον πλουραλισμό της ενημέρωση δεν υπάρχει.

Υπάρχει ζήτημα ευθυνών, υπογράμμισε ο κ, Κουρουμπλής, γιατί η φωνή της ΕΡΤ και η ελληνική γλώσσα ακουγόταν στα πέρατα της γης, σε ποντοπόρα πλοία, αλλά και σε όλο τον κόσμο, ενώ τώρα δεν υπάρχει.

Τέλος, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι υπάρχουν καταγγελίες από ακριτικές και νησιωτικές περιφέρειες ότι δεν εκπέμπει σε σημεία εθνικά κρίσιμα που μέχρι τώρα υπήρχε μόνο σήμα της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να καλυφθεί από αντίστοιχο σήμα γειτονικών χωρών και μετά δύσκολα θα μπορεί να το εκπορθήσει αργότερα η ΕΡΤ.

Σχετικά άρθρα