Η πεθερά μού καταστρέφει τον γάμο. Μαζί με τον άντρα μου, στρέφουν το παιδί εναντίον μου thumbnail

Η 32χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Γιώτα

Δεν τα πάω καθόλου καλά με τον άντρα μου. Επηρεάζεται από τη μητέρα του. Ανακατεύεται εκείνη σε όλα πίσω από την πλάτη μου.

Η πεθερά μού καταστρέφει τον γάμο. Μαζί με τον άντρα μου, στρέφουν το παιδί εναντίον μου

Δεν τα πάω καθόλου καλά με τον άντρα μου. Επηρεάζεται από τη μητέρα του. Ανακατεύεται εκείνη σε όλα πίσω από την πλάτη μου, τα λέει στον γιο της και όπως καταλαβαίνετε γυρίζει σε έμενα. Θέλει να έχω καθαρό συνεχεία το σπίτι, ενώ είναι μια χαρά.


Έπαθα κρίσεις πανικού, κάνω ομοιοπαθητική και ομολογώ είμαι πολύ καλύτερα. Στρέφουν το παιδί εναντίον μου. Έχω σκεφτεί να χωρίσω. Το παιδί ακούει τσακωμούς -όχι ξύλο- αλλά βρίσιμο. Ο άντρας μου με μειώνει σε όλους με αποτέλεσμα να έχει αντίκτυπο στο παιδί μας. Έμενα δεν μου αφήνει χρήματα καθόλου ή άλλες φορές μου αφήνει 40 ευρώ για έναν μηνά. Δεν ξέρω τι να κάνω. Δε δουλεύω κάπου.


Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Λουκία Αποστολίδη  http://psychotherapycenter.gr


Καταρχάς θα πρότεινα να κάνατε μια αναδρομή για το πώς φτάσατε τη σχέση σε αυτό το σημείο, από πλευράς σας, να καταγράψετε το πώς ξεκίνησε η σχέση, με τί συνθήκες, ποια δεδομένα, πώς ήσασταν εσύ μέσα σε αυτήν την αλληλεπίδραση, τί άλλαξε, τί δεν άλλαξε, τί είχατε καταλάβει για τον σύντροφό σας και για εσάς την ίδια.


Η θέση στην οποία βρίσκεστε φαίνεται να είναι αρκετά δύσκολη, ο λόγος που σας προτείνω το παραπάνω είναι για να καταφέρετε να επικεντρωθείτε σε εσάς την ίδια, στη συμπεριφορά σας, στη στάση της, να τη διερευνήσετε και κάπως έτσι σιγά – σιγά να αντιληφθείτε πού βρίσκεστε τώρα, τί θα μπορούσατε να κάνετε, τί δυνάμεις και ανάγκες έχετε ώστε να καταφέρετε να προστατεύσετε τον άτομό σας.


Θα πρότεινα επίσης να προσπαθήσετε να έχετε κοντινή σχέση με το παιδί σας και να αφιερώνετε μια ώρα την ημέρα να μιλάτε ή να παίζετε ή να κάνετε ό,τι έχει αυτό ανάγκη.


Τέλος, θα πρότεινα να κάνατε μια έρευνα στον δήμο που κατοικείτε ή σε κάποια δημόσια υπηρεσία για κάποια ομάδα υποστήριξης γυναικών.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X