Πρέπει το ζευγάρι να κοιμάται μαζί, ακόμη κι αν ο ένας ροχαλίζει; thumbnail

Ο αναγνώστης του boro.gr, Λεωνίδας

Θα ήθελα να ρωτήσω τους ειδικούς εάν πρέπει να κοιμούνται τα ζευγάρια μαζί ή όχι.

Πρέπει το ζευγάρι να κοιμάται μαζί, ακόμη κι αν ο ένας ροχαλίζει;

Θα ήθελα να ρωτήσω τους ειδικούς εάν πρέπει να κοιμούνται τα ζευγάρια μαζί ή όχι. Για να αναφέρω ορισμένους λόγους για να γίνει κατανοητό το ερώτημα, θα μπορούσε να είναι διότι η κουβέρτα δεν φτάνει και για τους δυο, ο χώρος δεν είναι επαρκής, το ροχαλητό δεν αφήνει για να κοιμηθεί ο άλλος.


Το τελευταίο με το ροχαλητό είναι που άφορα την γυναίκα μου: Δεν δέχεται να πάμε σε κάποιον ειδικό για να το δούμε και τώρα ακούγονται διάφορα που λένε ότι τα ζευγάρια δεν πρέπει να κοιμούνται μαζί για αυτό το λόγο. Κάτι σχετικό έχω διαβάσει και σε μια ερευνά. Ποια είναι η δική σας θέση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος Νίκος Βαμβακάρης:


Αγαπητέ αναγνώστη, η σημασία της ποιότητας του ύπνου είναι πραγματικά κάτι το οποίο πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας, διότι είναι ένας παράγοντας που έχει σημαντική επίδραση στην υγεία τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένας κακός ύπνος προκαλεί προβλήματα τόσο στη φυσική, όσο και στην συναισθηματική υγεία του ατόμου που δεν τον απολαμβάνει…


Υπάρχουν πάρα πολλές έρευνες που επιβεβαιώνουν ότι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν -όντας σε σχέση- να κοιμούνται ξεχωριστά, με βασική αιτιολογία τον άστατο ύπνο του/της σύντροφο και την ανάγκη για έναν πιο ξεκούραστο ύπνο.


Έχει αποδειχτεί επίσης σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ότι διαταραχές στον ύπνο έχουν αρνητική επίδραση στην υγεία των ατόμων που υποφέρουν από αυτές, αυξάνοντας τις πιθανότητες περιστατικών που παθαίνουν καρδιακά προβλήματα, εγκεφαλικό, κατάθλιψη και τα λοιπά…


Η πλευρά όμως των επιστημόνων της Ψυχικής υγείας τονίζει ότι οι καθημερινές «αποσυνδέσεις» του ζευγαριού σε ζητήματα όπως ο ύπνος, η συζήτηση κτλ οφείλονται σε μεγάλο ποσοστό στη μείωση της οικειότητας του ζευγαριού μεταξύ τους.


Όποτε θέλει μεγάλη προσοχή η διαχείριση της κατάστασης που μας αναφέρετε ώστε να μην οδηγήσει σε απόσταση με αφορμή τον ύπνο στην περίπτωση που επιλέξετε να κοιμάστε ξεχωριστά και σε μια βαθύτερη συναισθηματική απόσταση μεταξύ σας.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X