«Πώς θα μιλήσω στο παιδί για την απώλεια, το ίντερνετ και την εφηβεία;» Βιωματικά σεμινάρια για γονείς thumbnail
Στόχος των εργαστηρίων είναι η καλύτερη δυνατή προσέγγιση βασικών ερωτημάτων/προβληματισμών που απασχολούν κάθε γονιό.

«Πώς θα μιλήσω στο παιδί για την απώλεια, το ίντερνετ και την εφηβεία;» Βιωματικά σεμινάρια για γονείς

Πώς ο γονιός πρέπει να μιλήσει στο παιδί του για το πένθος και την απώλεια; Πώς για τη χρήση του διαδικτύου και πώς για την εφηβεία;


Τα παραπάνω ερωτήματα που έχουν απασχολήσει και απασχολούν κάθε γονιό, αναλύονται στο πλαίσιο αυτοτελών βιωματικών σεμιναρίων που διοργανώνει το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης «Επαφή» με επιστημονικό υπεύθυνο και εισηγητή, τον Ψυχολόγο-Οικογενειακό σύμβουλο κ. Γιάννη Ξηντάρα.


Στόχος των εργαστηρίων είναι η καλύτερη δυνατή προσέγγιση βασικών ερωτημάτων/προβληματισμών που απασχολούν κάθε γονιό.


Ο φετινός κύκλος σεμιναρίων έχει ήδη ξεκινήσει και συνεχίζεται μέχρι 10 Νοεμβρίου. Μετά τις σχέσεις και το σεξ, τα θέματα που θα αναλυθούν στις επόμενες συναντήσεις είναι τα εξής:


   • Παρασκευή, 20/10/17, 18.30 -20.30μμ


«ΠΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ…ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ & ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ»


Όταν ένας αγαπημένος φεύγει, ο προπαρασκευαστικός θρήνος, το κουτί των αναμνήσεων και οι δύσκολες αλήθειες…


   • Παρασκευή, 3/11/17, 18.30 – 20.30 μμ


«ΠΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ…ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ»


Υπολογιστές, tablets, κινητά, p.s, xbox, internet, youtube, facebook, viber, messenger, χιλιάδες εφαρμογές… και οι γονείς πίσω από τις εξελίξεις!


   • Παρασκευή, 10/11/17 , 18.30 -20.30μμ


«ΠΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ…ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ»


Προβληματισμοί γύρω απ' τον εαυτό, τις σχέσεις, το σχολείο, τους φίλους και την οικογένεια. Ένας ειλικρινής διάλογος με υπομονή και κατανόηση προκειμένου να ενσταλάξουμε ασφάλεια και εμπιστοσύνη.


 


Τα θέματα θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν με σύντομες και περιεκτικές εισηγήσεις και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες, προκειμένου να απαντηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ερωτήματα τους.


Απευθύνεται τόσο σε γονείς (μαμάδες και μπαμπάδες), όσο και σε εκπαιδευτικούς, ειδικούς ψυχικής υγείας, καθώς και φοιτητές παιδαγωγικών σχολών.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή νωρίτερα καθώς τηρείται σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.


Το κόστος συμμετοχής είναι:  • 80€ για την παρακολούθηση ολόκληρου του κύκλου σεμιναρίων

  • 20€ για την παρακολούθηση κάθε μεμονωμένης ενότητας

  • Ειδικές τιμές (-50%) για ανέργους, πολύτεκνους και φοιτητές


Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επικοινωνείτε με την γραμματεία του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής υποστήριξης «Επαφή», Δευτέρα-Παρασκευή 09.00 -21.00, στο 2106619177 και στο http://xidaras.gr/seminario. Διεύθυνση: Λ. Μαραθώνος 79, Σταυρός Αγίας Παρασκευής

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X