Την παρέμβαση της δικαιοσύνης για το κλείσιμο της ΕΡΤ ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Την επείγουσα διερεύνηση, ποινικών αδικημάτων που πλήττουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών και τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος, ζήτησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κουτζαμάνη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Κουρουμπλής και η υπεύθυνη επί Θεμάτων Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ζωή Κωνσταντοπούλου συναντήθηκαν σήμερα με την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Κουτζαμάνη και έθεσαν το θέμα αυτό.

Ειδικότερα, ζήτησαν “την επείγουσα διερεύνηση ποινικών αδικημάτων που πλήττουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών και τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος και στοιχειοθετούνται από τις επιμέρους πράξεις και παραλείψεις βίαιης κατάργησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, βίαιης διακοπής της εκπομπής και αναμετάδοσης του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σήματος της ΕΡΤ, και από κάθε εν γένει πράξη που θέτει σε διακύβευση τη δημοκρατία αλλά και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας

Σχετικά άρθρα