Η πρώτη ολοκληρωμένη σχέση, ο χωρισμός και πώς το διαχειρίζεσαι thumbnail

Ο 38χρονος αναγνώστης του boro.gr, Δημήτρης

Τα πηγαίναμε πολύ καλά έως ότου έφτασε σε σημείο να μην θέλει το άγγιγμά μου ή το φιλί μου.

Η πρώτη ολοκληρωμένη σχέση, ο χωρισμός και πώς το διαχειρίζεσαι

Έχω σχέση εδώ και 3,5 μήνες με μια 19χρονη. Τα πηγαίναμε πολύ καλά έως ότου έφτασε σε σημείο να μην θέλει το άγγιγμά μου ή το φιλί μου.


Μετά από καυγά με τους γονείς της για εμάς, εκνευριστικά πάρα πολύ και δεν νιώθω πλέον αυτό το πάθος, αυτή την ένταση που είχα κάθε φορά που την έβλεπα. Να σημειώσω ότι τα πηγαίναμε πολύ καλά και ότι ήμασταν πάντα αχώριστοι έως τη στιγμή που έφυγε από το νησί για να πάει στο σπίτι της. Τότε δεν ένιωσα να μου λείπει καθόλου, ενώ πριν ένα τέταρτο ευχόμουν να χάσει το πλοίο της. Να πω ότι είναι η πρώτη μου ολοκληρωμένη σχέση.


Δε θέλω να την εγκαταλείψω. Τι να κάνω;


Στο ερώτημά σας απαντά η Θετική Ψυχολόγος και Life Coach, Δρ Μαρία Φωτιάδου:


Καλημέρα σας. Ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία και την εμπιστοσύνη σας.


Από αυτά που μας γράφετε καταλαβαίνω ότι δεν έχετε πλέον επικοινωνία με την κοπέλα. Στο διάστημα που ήσασταν μαζί, μπορέσατε σίγουρα να αναπτύξετε συναισθήματα και συνήθειες και ταυτόχρονα αρκετό για να πάρετε αποφάσεις για τη συνέχεια της σχέσης.


Μας αναφέρετε ωστόσο ότι δεν νιώθετε πλέον πάθος και ένταση για τη σχέση, αλλά μόνο κάποια στιγμή που νιώσατε μόνος, ευχόσασταν να είναι πάλι μαζί σας. Δεν γνωρίζω τα προβλήματα που προφανώς δημιουργήθηκαν στη σχέση, αλλά αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι να σκεφτείτε ειλικρινά αν θέλετε να είστε με την κοπέλα ή αυτά τα συναισθήματα σας, τα δημιουργεί η συνήθεια να είστε μαζί με κάποιο άλλο άτομο, η αλλαγή που βιώνετε και το γεγονός ότι ήταν η πρώτη σας ολοκληρωμένη σχέση.


Όταν είμαστε σίγουροι για να τα συναισθήματά μας προς ένα άτομο, τότε η σχέση μπορεί να ξαναχτιστεί πάνω στην ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη και την αγάπη.


Κάντε μια "συζήτηση" με τον εαυτό σας, σκεφτείτε τους λόγους που οδήγησαν την κοπέλα στο να φύγει. Σίγουρα μπορεί να έχει παίξει σημαντικό ρόλο και η ηλικία της κοπέλας και η διαφορά που έχετε μεταξύ σας. Μιλήστε για αυτά που σκέφτεστε και αισθάνεστε με την ίδια και εφόσον το επιθυμεί και αυτή μπορείτε να κάνετε μια καινούρια αρχή.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X