Θέλω να συγκατοικήσω με το αγόρι μου, αλλά δεν βρίσκουμε δουλειά. Η κατάσταση είναι απελπιστική, το άγχος με έχει καταβάλει. thumbnail

Η 23χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Ειρήνη

Δεν τρώω, δεν κοιμάμαι καλά, δεν θέλω να βγαίνω έξω. Οι γονείς μου δεν έχουν καμία κατανόηση γιατί δε θέλουν να φύγω από το σπίτι, καθώς πιστεύουν είμαι μικρή. Νιώθω εγκλωβισμένη.

Θέλω να συγκατοικήσω με το αγόρι μου, αλλά δεν βρίσκουμε δουλειά. Η κατάσταση είναι απελπιστική, το άγχος με έχει καταβάλει.

Μόλις τελείωσα με τις σπουδές μου. Είμαι από επαρχία και ως τώρα, πάρα τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των γονιών μου, δεν με ανάγκασαν να δουλέψω ώστε να εστιάσω στις σπουδές μου.


Εδώ και 6 χρόνια έχω μια πολύ όμορφη σχέση και θέλουμε να πάμε ένα βήμα παρακάτω, στη συγκατοίκηση, διότι τόσο καιρό δεν είχαμε και τη δυνατότητα να βρισκόμαστε κάθε μέρα λόγω απόστασης. Ωστόσο για να γίνει αυτό πρέπει να βρω μια δουλειά. Πρόσφατα έχασε τη δουλεία του και ο φίλος μου, με αποτέλεσμα να έχουμε γυρίσει και οι δύο στο πατρικό μας.


Ψάχνουμε συνεχώς για δουλεία στις γύρω περιοχές, αλλά η κατάσταση είναι απελπιστική. Το άγχος με έχει καταβάλει. Δεν τρώω, δεν κοιμάμαι καλά, δεν θέλω να βγαίνω έξω. Οι γονείς μου δεν έχουν καμία κατανόηση γιατί δε θέλουν να φύγω από το σπίτι, καθώς πιστεύουν είμαι μικρή. Νιώθω εγκλωβισμένη.


Τελευταία οι καυγάδες γίνονται όλο και πιο έντονοι ανάμεσα σε μένα και στον φίλο μου. Δε ξέρω πώς να το διαχειριστώ. Θέλω να δημιουργήσω τη δική μου ανεξάρτητη ζωή και νιώθω πως όλα είναι εναντίον μου. Σκέφτομαι και λέω συνεχώς τα ίδια. Δεν μπορώ πλέον να κάνω τίποτα απ' όσα με ενδιαφέρουν. Δε ξέρω πια τι να κάνω και τι ακολουθεί για μένα κι αυτό με τρομάζει…


Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Λουκία Αποστολίδη  http://psychotherapycenter.gr


Αναρωτιέμαι τί είναι αυτό που πραγματικά σε στενοχωρεί και σε δυσκολεύει σε τέτοιο βαθμό ώστε να έχεις αποδιοργανωθεί. Καταλαβαίνω πως δεν είναι μια ευχάριστη και εύκολη περίοδος, παρόλα αυτά αν ηρεμήσεις, κάνεις λίγο πίσω από αυτό σου συμβαίνει για να δεις την μεγάλη εικόνα από μια απόσταση σίγουρα θα σε ηρεμήσει.


Το οτιδήποτε για να αλλάξει θέλει χρόνο, ηρεμία, επιμονή, οργάνωση και δομή. Δημιούργησε μια τακτική στην καθημερινότητά σου, εστίασε σε εσένα και σε ό,τι είναι απαραίτητο να κάνεις για να είσαι πιο ήρεμη, να βρεις τον στόχο σου, να αποδεχτείς τη δυσκολία που υπάρχει σε όλα τα πράγματα και να συνεχίσεις.


Διαβάστε περισσότερα εδώ:


Πώς θα βρω δύναμη στην οικονομική κρίση;


Ανεργία: Οι πληγές που μας αφήνει και πώς τις ξεπερνάμε μέσα από τις σχέσεις


Ανεργία, φτώχεια, οικογενειακά προβλήματα: Πώς να τα αντιμετωπίζετε


Η θλίψη της ανεργίας: Τρόποι να την αντιμετωπίσεις

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X