Κολπικά υγρά: 5 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να πας άμεσα στον γυναικολόγο!

Τα κολπικά υγρά, οι εκκρίσεις, δηλαδή, του κόλπου σου, τα αποτελέσματα των οποίων βλέπεις συνήθως στο εσώρουχό σου, είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό που δείχνει ότι ο κόλπος σου λειτουργεί καλά, καθώς με αυτό το σύστημα ουσιαστικά γίνεται o αυτο-καθαρισμός του.

Εάν, όμως, παρατηρήσεις τα υγρά σου να μοιάζουν με τις ακόλουθες 5 περιπτώσεις, τότε πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε τον γυναικολόγο σου για να δεις τι συμβαίνει.

1. Μοιάζουν με αφρό

Οι νορμάλ εκκρίσεις μπορεί να είναι πιο λεπτές, πιο χοντρές ή ακόμα και κολλώδεις. Εάν, όμως, παρατηρήσεις ότι μοιάζουν με αφρό, έχοντας και γκρι χρώμα, τότε πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου άμεσα.

2. Μοιάζουν με πύον

Σε αυτή την περίπτωση οφείλεις να δεις τον γυναικολόγο σου, ενώ καλό είναι να παρατηρήσεις, εάν σταδιακά αλλάζει το χρώμα και η υφή των εκκρίσεών σου.

3. Έχουν περίεργο χρώμα

Οι νορμάλ κολπικές εκκρίσεις συνήθως είναι διάφανες ή έχουν ένα άσπρο ή και »ασπρίζον» χρώμα. Καμιά φορά στο τέλος της περιόδου σου μπορεί να έχουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα, λόγω του ότι ο κόλπος σου αποβάλλει το τελευταίο αίμα.

Εάν πάντως, παρατηρήσεις κάποιο από τα χρώματα του… ουράνιου τόξου στα υγρά σου, τότε έχεις κάποια μόλυνση ή κάποιο ΣΜΝ.

4. Έχουν αίμα

Στην περίπτωση που δεν έχεις περίοδο ή έχεις τελειώσει από αυτή και παρατηρήσεις αίμα στα υγρά σου, καλό θα είναι να παρακολουθήσεις τον κύκλο σου. Εάν δεις αίμα σε μέρες που δεν είσαι αδιάθετη, κάνε μια επίσκεψη στον γιατρό σου.

5. Μυρίζουν περίεργα

Εννοείται ότι εκτός από την υφή ή το χρώμα, οφείλεις να παρατηρείς και το αν οι εκκρίσεις σου έχουν κάποια περίεργη μυρωδιά. Εάν δεις ότι η μυρωδιά των υγρών σου θυμίζει ψάρι ή κάτι σάπιο, τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα και θα πρέπει να συμβουλευτείς τον γυναικολόγο σου.

Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.gurl.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα :

Σχετικά άρθρα