Είπε στη μητέρα του να γνωρίσει τους γονείς μου. Είναι σημάδι ότι η σχέση μας θα γίνει επίσημη; thumbnail

Η αναγνώστρια του boro.gr, Ελένη ρωτά

Είπε στη μητέρα του να γνωρίσει τους γονείς μου. Είναι σημάδι ότι η σχέση μας θα γίνει επίσημη;

Η αναγνώστρια επανήλθε μετά την απάντηση της ειδικού στο ερώτημα: «Γνώρισα τους γονείς του αγοριού μου και αγχώθηκα πολύ. Πώς θα το διαχειριστώ;»


Το νέο ερώτημα:


Βασικά η ερώτησή μου είναι αν βλέπετε ότι η σχέση μας θα γίνει επίσημη; Επίσης από τότε που απαντήσατε έγινε και κάτι ακόμα. Ξαναπήγα στο θέατρο που παίζει και μου βρήκε προσκλήσεις για μένα και τους γονείς μου να τους γνωρίσει! Και χωρίς να το ξέρω είχε πει και στη μητέρα του να γνωριστούν οι δικοί μας! Αυτό πιστεύω ότι είναι καλό σημάδι. Θα ξαναπάω σύντομα. Εσείς νομίζετε ότι θα προχωρήσει η σχέση μας; Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι!


H απάντηση του ειδικού στο ερώτημα:


Αγαπητή αναγνώστρια,


Μέσα από το κείμενο σου γίνεται εμφανής η λαχτάρα σου να σε καθησυχάσω και να σου επιβεβαιώσω πως η σχέση σου θα προχωρήσει και θα γίνει αποδεκτή από το κοντινό σας περιβάλλον ως επίσημη.


Συνεχίζεις όμως να μην μου δίνεις στοιχεία που αφορούν την ποιότητα της σχέσης σας. Δεν μου αναφέρεις αν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ σας, αν μοιράζεστε παρόμοιες αξίες ή αν θα μπορούσες εύκολα να φανταστείς τον εαυτό σου μελλοντικά σε μια "επίσημη" σχέση με αυτόν τον άνθρωπο. Φαίνεται να εστιάζεις περισσότερο σε αυτό που θα πιστεύουν οι άλλοι για τη σχέση σου κι όχι τόσο στη δική σου προσωπική θέση σχετικά με αυτήν.


Μήπως τελικά αυτή που θα έπρεπε να αναρωτηθεί αν η σχέση της είναι επίσημη, είσαι εσύ; Ποιοι φόβοι σου μπορεί να κρύβονται πίσω από τη δική σου εμφανή αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία αυτής της σχέσης; Υπάρχει περίπτωση οι φόβοι σου αυτοί να ξεκινούν και να σταματούν σε εσένα την ίδια; Ίσως η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα σε κατατοπίσουν περισσότερο και να σε βοηθήσουν να ξεκαθαρίσεις το τοπίο !


Ελπίζω να βοήθησα…


Μαρία Λαΐου, Ψυχολόγος ΜSc
τηλέφωνο 6986823375
e-mail: maria.p.laioupsychology@gmail.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X