Εμμηνόπαυση: Τι συμβαίνει στον γυναικείο κόλπο thumbnail
Διάβασε εδώ 5 δυσάρεστα πράγματα που συμβαίνουν στον κόλπο σου, όταν μπαίνεις στην εμμηνόπαυση!

Εμμηνόπαυση: Τι συμβαίνει στον γυναικείο κόλπο

Στη φάση της εμμηνόπαυσης είναι πολύ πιθανό να βιώσεις κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις με τον κόλπο σου και τη λειτουργία του εσωτερικού του.


Διάβασε εδώ 5 περιπτώσεις που μπορεί να σου συμβούν:


1. Πρόπτωση μήτρας


Είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει αρκετά συχνά. Σε περίπτωση που η πρόπτωση δεν είναι ολικού βαθμού, τότε μπορείς να την αντιμετωπίσεις κάνοντας τις ασκήσεις Kegel, για αν δυναμώσουν οι μύες του κόλπου σου. Στην αντίθετη περίπτωση, απαιτείται χειρουργική επέμβαση, προς αποκατάσταση της ζημιάς.


2. Ο κόλπος σου γερνάει


Όντως, μπαίνοντας στην εμμηνόπαυση και με το πέρασμα του χρόνου, επηρεάζεται και η εμφάνιση του κόλπου σου. Αυτό είναι απολύτως λογικό, καθώς μαζί με το δέρμα που χαλαρώνει στο σώμα σου επέρχεται χαλάρωση και στη συγκεκριμένη περιοχή. Η συγκεκριμένη περίπτωση ονομάζεται αιδοιοκολπική ατροφία, ενώ και τα κολπικά τοιχώματα χαλαρώνουν επίσης.


3. Η μήτρα και ο κόλπος σου συρρικνώνονται


Τα μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων στον οργανισμό σου οδηγούν σε συρρίκνωση του μεγέθους της εισόδου του κόλπου, αλλά και της μήτρας σου. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αυτό συμβαίνει, καθώς πλέον η γυναίκα δεν είναι σε κατάσταση τεκνοποίησης.


4. Έχεις ακράτεια ούρων


Με την πάροδο του χρόνου, οι μύες που υποστηρίζουν το πυελικό έδαφος ατροφούν. Σε πολλές περιπτώσεις η χαλάρωση της ουρήθρας συνδέεται με αυτή της κύστης σου, κάτι που συνεπάγεται διαρροές σε ούρα. Η βασική λύση είναι η χειρουργική επέμβαση, ενώ μη χειρουργικά οι ειδικοί συστήνουν τις ασκήσεις Kegel.


5. Παθαίνεις πιο συχνά ουρολοιμώξεις


Ο ιστός των γεννητικών οργάνων γίνεται ολοένα και πιο ευαίσθητος, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη περιοχή να είναι πιο ευαίσθητη και ευπαθής σε ουρολοιμώξεις. Στη φάση της εμμηνόπαυσης, αυτές μπορεί να παρουσιάζονται αρκετά συχνά και να δημιουργήσουν πρόβλημα στα νεφρά.


Δ. Μ.
Με πληροροφορίες από www.womenshealthmag.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X