Τα ξαναβρήκα με το αγόρι μου, αλλά σκέφτομαι έναν άλλον που με φλέρταρε και δεν ενέδωσα... thumbnail

Η 25χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Ρούλα

Τον τελευταίο χρόνο έχω μπερδευτεί πολύ συναισθηματικά γιατί ενώ είμαι σε μια σχέση 3 χρόνων άρχισε να μου αρέσει και κάποιος άλλος.

Τα ξαναβρήκα με το αγόρι μου, αλλά σκέφτομαι έναν άλλον που με φλέρταρε και δεν ενέδωσα…

Τον τελευταίο χρόνο έχω μπερδευτεί πολύ συναισθηματικά γιατί ενώ είμαι σε μια σχέση 3 χρόνων άρχισε να μου αρέσει και κάποιος άλλος. Αυτός αρχικά προσπάθησε να με διεκδικήσει, ενώ ήξερε ότι έχω σχέση και γενικότερα εμφανιζόταν από το πουθενά. Όλο αυτό γινόταν έναν χρόνο περίπου.


Κάποια στιγμή χώρισα με τον σύντροφό μου γιατί είχαμε κάποια προβλήματα και στο μεσοδιάστημα έτυχε και βρέθηκα με το παλικάρι και ενέδωσα μέχρι κάποιο βαθμό, άλλα δεν ήμουν έτοιμη να ολοκληρώσω. Έτσι του είπα ότι δεν θέλω να ξαναβρεθούμε, πρώτον γιατί ένιωσα ότι θέλω να ξαναγυρίσω στον σύντροφό μου και δεύτερον γιατί εκείνη την ώρα ένιωθα ότι με έβλεπε σαν τρόπαιο και δεν μου άρεσε καθόλου.


Μέτα απ' αυτήν την περίπτωση επικοινώνησα μαζί του, άλλα δεν ξαναβρήκα ανταπόκριση. Έχει περάσει ένας μηνάς, κι εγώ τώρα τον σκέφτομαι συνεχεία, αν και ξαναγύρισα στον σύντροφό μου και περνάμε πολύ καλά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου συμβαίνει όλο αυτό και για ποιο λόγο μου συμπεριφέρθηκε έτσι ο άλλος.


Στο ερώτημα απαντά η ψυχολόγος – οικογενειακή θεραπεύτρια, Νίκη Λιώτη: 


Από την περιγραφή σου φαίνεται ότι είσαι αρκετά μπερδεμένη. Χρήσιμο θα ήταν να βάλεις σε τάξη τις επιθυμίες και τις σκέψεις σου και να επιλέξεις το δρόμο που ταιριάζει καλύτερα σε εσένα και σε καλύπτει τόσο συναισθηματικά, όσο και προσωπικά.


Οι σχέσεις μπορεί να γίνουν αρκετά περίπλοκες και ο κατάλληλος (συγ)χρονισμός αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την έναρξη ή μη, διατήρηση και εξέλιξη μιας σχέσης.


 


Διαβάστε κι αυτά που έχουν επισημάνει στο παρελθόν ειδικοί:


Πολλές φορές είναι δύσκολο να ξεχωρίζουμε τον έρωτα από τον ενθουσιασμό. Μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τα δικά μας συναισθήματα και για το τι θέλουμε να κάνουμε εμείς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε πράγματα για να κερδίσουμε έναν σύντροφο. Πρέπει να πιστεύουμε στον εαυτό μας και να είμαστε ο εαυτός μας.


Ποτέ δεν κάνουμε σεξ για να αλλάξουμε την ισορροπία μιας κατάστασης ή για να σιγουρέψουμε μια σχέση.


Σημαντικό είναι άλλωστε είναι να μένουμε στα θέλω και τις επιθυμίες μας και να τα εκφράζουμε στον άνθρωπο που είμαστε μαζί. Όταν ξεκαθαρίζουμε έμπρακτα τη στάση μας, τότε τα πράγματα γίνονται πιο ξεκάθαρα και για εμάς τους ίδιους. Είναι σημαντικό να μην εμπλεκόμαστε σε μπερδεμένες καταστάσεις γιατί «χάνουμε» τη στιγμή, αναλωμένοι σε εικασίες, υποθέσεις.


Διαβάστε περισσότερα εδώ: Οι άνδρες πάσχουν από απουσία συναισθημάτων;

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X