Αφράτα κεφτεδάκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Ένα μαμαδίστικο πιάτο, ιδανικό για ορεκτικό στο κυριακάτικο τραπέζι, ειδικά αν έχετε παιδιά: αφράτα κεφτεδάκια για μικρούς και μεγάλους!

Υλικά Συνταγής

  • 800 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό μια φορά περασμένος από τη μηχανή του κιμά
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 ώριμη ντομάτα (σφιχτή) τριμμένη στον τρίφτη
  • φλιτζανάκι του καφέ ξίδι από κρασί
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσετε τα αφράτα κεφτεδάκια, σε μια λεκανίτσα απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά: ψωμί, κρεμμύδια (με τα υγρά τους), αυγό, μυρωδικά και αλατοπίπερο.

Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄. Έτσι θα αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια θα γίνουν τέλεια. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους πλαταίνουμε με τις παλάμες μας. Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά.

Έχουμε στο μεταξύ ζεστάνει ελαιόλαδο (τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε για 3΄ από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Extra Tip

Αν σας μείνουν τηγανισμένα κεφτεδάκια, την επόμενη μέρα φτιάξτε μια απλή σάλτσα ντομάτας και αφού βράσει για 10 λεπτά, ρίξτε τους κεφτέδες να πάρουν μία βράση.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κεφτεδάκια φούρνου με κριθαράκι ολικής

Κεφτεδάκια μαγειρευτά με μανέστρα και δυόσμο

Φουρνιστά κεφτεδάκια με κιμά από κοτόπουλο και ψαρονέφρι

Mακαρόνια με κεφτεδάκια γαλοπούλας και κρυμμένα σπαράγγια

 

Σχετικά άρθρα