Σπιρουλίνα: Το φυσικό διεγερτικό σου!

Εάν την καταναλώνεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, η σπιρουλίνα ενδυναμώνει τον οργανισμό σου κόντρα στις ιώσεις του χειμώνα, μειώνει τα επίπεδα του στρες και σε περίπτωση που αισθάνεσαι κουρασμένη, σου δίνει μια έξτρα ώθηση ενέργειας σχεδόν χωρίς θερμίδες!

Πράγματι, δεν υπάρχουν κορεσμένα λίπη και η ποσότητα ζάχαρης που περιέχει είναι ελάχιστη. Βασικό διατροφικό συστατικό για σένα που προσέχεις τη σιλουέτα σου!

Παράλληλα, η σπιρουλίνα περιέχει πρωτεϊνη σε ποσοστό 70%, αλλά και αμινοξέα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι 10 γρ. σπιρουλίνας ή 2 κουταλιές της σούπας σε σκόνη, παρέχουν στον οργανισμό περισσότερη πρωτεΐνη απ’ όσο ένα αυγό.

Όμως, προσοχή: Η κατανάλωσή της πρέπει να γίνεται με μέτρο, γιατί σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να δημοουργήσει πρόβλημα στα νεφρά.

Για να έχεις ζωντάνια, αρκεί μια κανονική πρόσληψη 3 γρ. την ημέρα, που μπορείτε να καταναλώσετε με ένα ποτήρι νερό ή χυμό φρούτων ή να αναμιχθεί με γιαούρτι ή σούπα. Σε περίπτωση που αισθάνεσαι κουρασμένη ή ασχολείσαι με κάποιο άθλημα μπορείς να αυξήσεις τη δοσολογία σε 5 ή και 10 γρ. την ημέρα.

Για τους ειδικούς, η σπιρουλίνα είναι ένα… εκρητικό κοκτέιλ βιταμινών, ανόργανων συστατικών και ιχνοστοιχείων. Περιέχει Βιταμίνη Β (PP για τον φλεβικό τόνο, Β12 για αναιμία), προβιταμίνη Α (προστατευτικό δέρμα και μάτια), βιταμίνη Ε (ισχυρό αντιοξειδωτικό), αλλά και ασβεστίο, μαγνήσιο και σίδηρο.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η βιοδιαθεσιμότητά της στον σίδηρο είναι πολύ καλή, με τα τοιχώματα των κυττάρων του να είναι εύκολα προσβάσιμα στα υγρά του πεπτικού συστήματος. Πάντως, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, μπορειτε να τη συνδυάσετε με βιταμίνη C.

Επιπλέον, η σπιρουλίνα είναι μια ισχυρή και πολύτιμη αντιοξειδωτική πηγή. Χαρακτηριστικα, αναφέρουμε την περίπτωση του γ-λινολενικού οξέος (AGL), «ηγέτη» του ωμέγα-6 και πρόδρομοςτων προσταγλανδινών (ουσιώδης ρόλος στη ρύθμιση των κυτταρικών μηχανισμών).

Με τον τρόπο αυτό, η σπιρουλίνα ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού σου και προστατεύει το σώμα σου από την κυτταρική γήρανση.

Πρόκειται για μια κατ’ εξοχήν αντι-γηραντική ουσία. Επίσης περιλαμβάνει βιταμίνη Ε, καροτενοειδή, χλωροφύλλη, αλλά και φυκοκυανίνη.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η σπιρουλίνα είναι πολύ ωφέλιμη για τον οργασνιμό σου, ειδικά στην περίπτωση που ακολουθείς κάποια δίαιτα!

Με πληροφορίες από www.e-sante.fr

Σχετικά άρθρα