Έχω σχέση με καθηγήτριά μου, 24 χρόνια μεγαλύτερη, αλλά από πάθος και σεξ τίποτα... thumbnail

Ο 31χρονος αναγνώστης του boro.gr, Κώστας

Ότι με αγαπάει είμαι σίγουρος και δεν εννοώ φιλικά, αλλά από πάθος και σεξ τίποτα. Και πότε δεν ήταν της επαφής, δεν είχε πολλές σχέσεις.

Έχω σχέση με καθηγήτριά μου, 24 χρόνια μεγαλύτερη, αλλά από πάθος και σεξ τίποτα…

Έχω σχέση με κάποια η οποία είναι 55 κι εγώ 31. Το λέω πληροφοριακά κι όχι ότι αυτό είναι το πρόβλημα. Ήταν καθηγήτρια μου στο νυχτερινό σχολείο. Από εκεί άρχισαν όλα. Ομολογώ στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα και για μήνες προσπαθούσα. Τελικά γίναμε ζευγάρι, αλλά με πολλές δυσκολίες. Έκανα πολλή υπομονή για να την κρατήσω κοντά μου και τα κατάφερα. Μέτα από όλα αυτά λοιπόν, μπορώ να πω ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε την ένιωθα πραγματική σύντροφο μου. Κάναμε ό,τι κάνει κάθε ζευγάρι. Είχε θέμα να το πει στον κύκλο της, άλλα σε κάποια κοντινά άτομα μίλησε κι όλα καλά.


Είχαμε μείνει αρκετές φόρες χώρια για μέρες, άλλα έβλεπα πως ούτε και αυτή μπορούσε, κι έτσι πάντα με κάποιον τρόπο τα ξαναβρίσκαμε. Υπήρχε πολύ πάθος όσον άφορα στο σεξ κι εκεί θέλω να καταλήξω. Μετά το καλοκαίρι, λοιπόν, επειδή είναι πολύ αγχώδες άτομο είχε χαλάσει η κατάσταση και ξανα-μείναμε χώρια για κάποιες μέρες. Έλεγα "ΟΚ, μπορεί έχει μάθει στην μοναξιά της, ας το αφήσω". Επειδή την αγαπάω πάρα πολύ το άφησα στον Θεό, δεν την ενόχλησα και έλεγα ας γίνει το θέλημα Του.


Τελικά τα ξαναβρήκαμε, άλλα έγιναν όλα πολύ σιγά. Μιλούσαμε άπλα σαν 2 άνθρωποι, βρισκόμασταν, ξεκαθαρίσαμε κάποια πράγματα, δεν βάλαμε ταμπέλα αν ήμαστε ακόμα ζευγάρι ή όχι. Κι έτσι στο σήμερα βλεπόμαστε πολύ πιο συχνά ως ζευγάρι. Αγκαλιές, φιλιά, άλλα ως εκεί. Κοιμηθήκαμε και μαζί. Εννοείται πως δεν την πίεσα για τίποτα, άλλα κι από την μεριά της καμιά κίνηση. Ότι με αγαπάει είμαι σίγουρος και δεν εννοώ φιλικά, αλλά από πάθος και σεξ τίποτα. Και πότε δεν ήταν της επαφής, δεν είχε πολλές σχέσεις κι όταν είχε γινόταν κάπως έτσι: Δηλαδή τους 2 πρώτους μήνες όλα καλά και μετά τίποτα.


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος Νίκος Βαμβακάρης:


Αγαπητέ αναγνώστη, σύμφωνα με τα λεγόμενα σας και χωρίς να θέτετε κάποιο συγκεκριμένο ερώτημα καταλαβαίνω ότι σας ενδιαφέρει να διατηρήσετε τη σχέση που έχετε με αυτήν την γυναίκα σε ένα άλλο επίπεδο, πιο φυσιολογικό ίσως από την μέχρι τώρα κατάσταση.


Είναι πάρα πολύ χρήσιμο να περάσετε χρόνο μεταξύ σας ώστε να επικοινωνήσετε τα προβλήματα σας και πιθανά εμπόδια που δημιουργούνται ανάμεσα σας ώστε να μπορείτε να έχετε κι εσείς, αλλά κι εκείνη, μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα επόμενα βήματα σας, από εδώ και πέρα.


Να θυμάστε η ειλικρινής επικοινωνία, αλλά και η διάθεση και των δύο πλευρών να συμμετάσχουν σε αυτή, έχει πάντοτε πολύ θετικά αποτελέσματα στο να ξεκαθαρίσετε τα συναισθήματα μέσα σας…


 


Διαβάστε κι αυτά που έχουν επισημάνει στο παρελθόν ειδικοί:


Τα προβλήματα της επιθυμίας των γυναικών πολλές φορές σχετίζονται με προβλήματα που υπάρχουν στη σχέση. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να είναι ακόμα και παράπονα που έχουν συσσωρευτεί και δεν εκφράστηκαν σωστά στο παρελθόν, μπορεί να είναι δυσφορία για τους ρόλους και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο καθένας μέσα στην οικογένεια μπορεί να είναι θυμός, μπορεί να είναι ζήλια. Αυτά τα προβλήματα όμως πρέπει πρώτα να εξομαλυνθούν και μετά να προσπαθήσουν να λύσουν τα θέματα που έχουν προκύψει στη σεξουαλική τους ζωή. Το ζευγάρι που έχει προβλήματα και δεν ξεκινά από αυτά αλλά από το σεξουαλικό κομμάτι δεν μπορεί να έχει συνήθως καλά αποτελέσματα.


Τα αίτια μειωμένης ερωτικής επιθυμίας στις γυναίκες


Η μειωμένη ερωτική επιθυμία είναι συχνότερη στις γυναίκες. Το πιο συχνό αίτιο είναι η έλλειψη κάποιων ορμονών, των ανδρογόνων, που σχετίζονται με την ερωτική επιθυμία τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Πολλές φορές, όμως, το πρόβλημα είναι δευτερογενές, οφείλεται δηλαδή σε άλλο σεξουαλικό πρόβλημα. Ας σημειωθεί ότι ορισμένα φάρμαμα, κάποιες χρόνιες παθήσεις, καθώς και χρόνιοι πόνοι συνδέονται με μείωση της επιθυμίας.


Τα αίτια, πιο αναλυτικά, είναι: • Λανθασμένες γνώσεις γύρω από το σεξ

 • Παρουσία σεξουαλικής δυσλειτουργίας (στύσης, εκσπερμάτισης, πόνου κατά την επαφή)

 • Τραυματική σεξουαλική εμπειρία/κακοποίηση

 • Χαμηλή αυτοπεποίθηση

 • Μείωση ανδρογόνων

 • Κατάθλιψη

 • Άγχος

 • Αλκοολισμός

 • Χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών

 • Χρόνια νοσήματα

 • Χρόνιοι πόνοι

 • Χαμηλή αυτοπεποίθηση


Ο ρόλος της διαφορετικότητας της επιθυμίας στο ζευγάρι


Πολλά ζευγάρια βιώνουν τη σεξουαλική δυσαρέσκεια που απορρέει από το ότι ο ένας εκ των δύο έχει διάθεση για σεξ περισσότερο ή λιγότερο συχνά από τον άλλο. Συνήθως, το άτομο με τη λιγότερη επιθυμία θεωρείται ως εκείνο «που έχει το πρόβλημα» και που πρέπει να βρει λύση.


Ωστόσο, μολονότι ορισμένοι ατομικοί παράγοντες μπορεί να συμβάλλουν στη μείωση της επιθυμίας, για πολλά ζευγάρια, είναι η δυναμική της σχέσης που συμβάλλει στο να μη συμβαδίζουν σεξουαλικά τα δύο άτομα μεταξύ τους.


Για τον λόγο αυτόν, αντί να αποδίδουμε το πρόβλημα στον έναν εκ των δύο, είναι περισσότερο ωφέλιμο να προσπαθούμε να διαχειριστούμε τη διαφορετικότητα στα επίπεδα σεξουαλικής επιθυμίας μεταξύ των δύο.


Διαβάστε περισσότερα εδώ:


Τι συμβαίνει όταν δεν κάνει σεξ το ζευγάρι;


"Δεν κάνουμε καθόλου σεξ"- Η ιστορία ενός ζευγαριού και πώς βρήκαν λύση στο πρόβλημα


"Ποτέ δε θέλει να κάνουμε σεξ": Η μειωμένη ερωτική επιθυμία σε άνδρες και γυναίκες

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X