Γέννα στο νερό: Τι πρέπει να προσέξεις...  thumbnail
Εάν είσαι έγκυος και σχεδιάζεις να κάνεις γέννα στο νερό, διάβασε ποια ειναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά της για σένα και το έμβρυο.

Γέννα στο νερό: Τι πρέπει να προσέξεις…

Μπορεί η γέννα στο νερό να είναι της μόδας, όμως οι ειδικοί σού επισημαίνουν ότι θα πρέπει να εξετάσεις πολύ καλά το θέμα, πριν το κάνεις, ώστε να γνωρίζεις τόσο τα θετικά, όσο και τα αρνητικά της, για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα το έμβρυο εκείνη την κρίσιμη στιγμή.


Tα θετικά για σένα


Το σίγουρο είναι ότι αναφορικά με τη διαδικασία της γέννας και την πίεση που υφίσταται το σώμα σου, το νερό σου κάνει καλό γιατί μειώνει το βάρος σου με αποτέλεσμα να μπορείς να κάνεις σχετικά πιο εύκολα κάποιες κινήσεις.
Επίσης, ευνοεί τις ομαλές διαστολές του κόλπου σου, μειώνοντας τη διαδικασία της γέννας κατά 30 λεπτά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, με τον τρόπο αυτό είναι πολύ πιθανό να μην χρειαστείς επισειδοτομία.


Οι κίνδυνοι για το έμβρυο


Ενώ η γέννα στο νερό έχει σημαντικά οφέλη για σένα και το σώμα σου, κρύβει και αρκετούς κινδύνους για το έμβρυο.
Μολονότι δεν υπάρχουν σχετικά αποτελέσματα ερευνών, οι επιστήμονες επισημάίνουν ότι ο βασικότερος κίνδυνος που διατρέχει το έμβρυο στην περίπτωση αυτή είναι ο θάνατος από πνιγμό.
Μια ακόμα περίπτωση, που είναι σχετικά πάνια είναι και η πρόπτωση του ομφάλιου λώρου, που «πέφτει» στη μήτρα εμποδίζοντας την επαρκή οξυγόνωση του εμβρύου, με συνέπεια τον θάνατό του.
Γεινκότερα, αυτό που συστήνει η επιστημονική κοινότητα είναι να μην γίνεται όλη η διαδικασία του τοκετού μέσα στο νερό, αλλά η εγκυμονούσα να παραμένει σε αυτό για την πρώτη φάση της.


Μίλα με τον γιατρό σου


Σε κάθε περίπτωση, πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση, καλό θα είναι να συμβουλευτείς τον γιατρό σου προκειμένου να σου εξηγήσει αναλυτικά όλα τα ενδεχόμενα.


Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X