Τι να γνωρίζεις πριν γίνεις δότρια πλάσματος thumbnail
Διάβασε κάποια σημαντικα πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις, εάν έχεις αποφασίσει να γίνεις δότρια πλάσματος.

Τι να γνωρίζεις πριν γίνεις δότρια πλάσματος

Εκτός από δότρια αίματος, μπορει να γίνεις και δότρια πλάσματος. Με απλά λόγια, πρόκειται για το μέρος του αίματος που περιέχει όλα τα ωφέλιμα για τον οργανισμό συστατικά του.
Πριν κάνεις την κίνηση αυτή, πάντως, υπάρχουν 3 βασικές πληροφορίες τις οποίες οφείλεις να γνωρίζεις:


1. Υπάρχουν δύο μέθοδοι


Η μια είναι μέσω της αιμοδοσίας, όπου το αίμα φιλτράρεται σε συγκεκριμένα μηχανήματα για να απομονωθεί το πλάσμα. Η άλλη είναι αποκλειστικά η δωρεά πλάσματος, που μπορεί να διαρκέσει από 90 λεπτά ώς και 3 ώρες και περιλαμβάνει δύο βελόνες που διαχωρίζουν απευθείας το πλάσμα από το αίμα, το οποίο και επιστρέφει στον οργανισμό σου.


2. Απόφυγε τα λιπαρά


Πριν μπεις στη διαδικασία αυτή, καλό θα είναι να έχεις αποφύγει τυχόν λιπαρές τροφές. Κι αυτό, γιατί κατά την πέψη, το λίπος περνάει στο αίμα σου, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει τη διαδικασία κατά την επεξεργασία του αίματος από τα μηχανήματα.


3. Εάν ήσουν πρόσφατα έγκυος


Σίγουρα, όταν είσαι έγκυος δεν μπορείς να γίνεις δότρια. Όμως, ακόμα κι αν έχεις υπάρξει πρόσφατα έγκυος πάλι δεν μπορείς να γίνεις δότρια πλάσματος, καθώς το αίμα σου ακόμα περιέχει ορισμένα αντισώματα, τα οποία είναι πιθανό να βλάψουν την υγεία του λήπτη.


Τέλος, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι μετά το τέλος της διαδικασίας, η αποκατάσταση είναι αρκετά απλή, περιλαμβάνοντας χυμό και λίγη τροφή αμέσως μετά και την ξεκούρασή σου για περίπου 15 λεπτά ή και λίγο παραπάνω, ανάλογα με τις αντοχές του οργανισμού σου.


Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X