Έλκομαι από έναν μεγαλύτερο άντρα, αλλά φοβάμαι μην πληγωθώ thumbnail

Η αναγνώστρια του boro.gr, Καίτη

Είμαι φοιτήτρια και έχουν αλλάξει πολλά δεδομένα στη ζωή μου. Το καλοκαίρι γνώρισα έναν άντρα αρκετά μεγαλύτερο μου, κατά περίπου 12 χρονιά.

Έλκομαι από έναν μεγαλύτερο άντρα, αλλά φοβάμαι μην πληγωθώ

Είμαι φοιτήτρια και έχουν αλλάξει πολλά δεδομένα στη ζωή μου. Το καλοκαίρι γνώρισα έναν άντρα αρκετά μεγαλύτερο μου, κατά περίπου 12 χρονιά. Υπήρχε μια έλξη, άλλα προσπαθήσαμε να το ελέγξουμε για ευνοήτους λογούς. Όμως παρόλα αυτά είχαμε έρθει πιο κοντά. Εγώ προσωπικά είχα αρχίσει να νιώθω πολλά όμορφα πράγματα, όμως προσπαθούσα να τα κρύβω γιατί δεν ήταν ξεκάθαρη η κατάσταση μεταξύ μας. Έπειτα έφυγα για τις σπουδές και μερικές μέρες νωρίτερα με επισκέφτηκε εδώ που σπουδάζω.


Όλο αυτό το διάστημα είχαμε επικοινωνία τηλεφωνική ή με μηνύματα. Εγώ τον σκεφτόμουν πολύ έντονα. Χτες έφυγε και δεν ξεκαθαρίσαμε αν είμαστε σε σχέση ή όχι. Αυτός επειδή είναι αρκετά μεγαλύτερος και έχει ζήσει πολλές διαφορετικές εμπειρίες, είναι κλειστός. Εγώ όλη την ώρα του λέω ότι νιώθω πολλά και ότι τον θέλω και αυτός δεν εκφράζεται. Εγώ όμως προβληματίζομαι. Το ξέρω ότι δεν εκφράζονται όλα τα άτομα έτσι, άλλα δεν ξέρω αν πρέπει να το συνεχίσω όλο αυτό. Φοβάμαι μην πληγωθώ μόνο εγώ στο τέλος.


H απάντηση της ειδικού στο ερώτημά σας:


Αρχικά κανείς δεν μπορεί να ξέρει την εξέλιξη μίας σχέσης. Μία ανοιχτή συζήτηση μαζί του ίσως βοηθήσει την επικοινωνία μεταξύ σας και ξεκαθαρίσετε τι θέλει ο καθένας.


Αυτό που είναι σημαντικό είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και τις δικές σου ανάγκες τη δεδομένη στιγμή της ζωής σου. Έτσι εσύ μέσα σου μπορείς να βρεις την απάντηση εάν θέλεις να συνεχίσεις μαζί του ή όχι.


Η κάθε επιλογή έχει και τις δικές της επιπτώσεις και πιθανόν να αναδυθούν διάφορα συναισθήματα είτε πιο ευχάριστα είτε πιο δυσάρεστα. Εσύ θα ακούσεις τον εαυτό σου, τι θέλει αυτή τη στιγμή.


Σοφία Κουφοπούλου
ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια
6947834889
http://drasipsyhis.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X