Μου είπε ότι του αρέσω αλλά εγώ είμαι ερωτευμένη με κάποιον άλλο που δε με θέλει...  thumbnail

H 14χρονη Νεφέλη, αναγνώστρια του boro.gr,

Και οι δυο είναι μεγαλύτεροι μου και δεν ξέρω ποιον να διαλέξω

Μου είπε ότι του αρέσω αλλά εγώ είμαι ερωτευμένη με κάποιον άλλο που δε με θέλει…

Γεια, είμαι ερωτευμένη με ένα αγόρι που πιστεύω πως είναι λάθος γιατί είναι απ’ ο,τι λένε οι φίλες μου αλήτης και μου αρέσει όμως πολύ. Δεν ξέρω γιατί αλλά όταν τον βλέπω παθαίνω ένα πράγμα που με κάνει να μην μπορώ να τον κοιτάξω στα μάτια. Γιατί όταν με κοιτάει από κοντινή απόσταση με κοιτάει στα μάτια! Είμαστε έτσι από πέρυσι. Πριν από τρεις μέρες ένα αγόρι που είναι δυο χρόνια μεγαλύτερο μου (16 χρόνων) και μου είπε ότι του αρέσω εγώ πάλι δεν του απάντησα τίποτα. Μου αρέσει λίγο γιατί έχει πολλή επιμονή και αλλά βιάζεται σε όλα και δεν ξέρω τι να κάνω. Πάντως να συμπληρώσω ότι είναι και οι δύο μεγαλύτεροι μου. Απλά ο ένας είναι στην τρίτη  ξανά γιατί έμεινε ενώ ο άλλος πάει δευτέρα λυκείου και αυτό μάλιστα έχει ένα πολύ γυμνασμένο σώμα σε αντίθεση με τον άλλον και έτσι φαίνεται η διαφορά.


Στο ερώτημά σας απάντησε η Μαρία Λαΐου, Ψυχολόγος ΜSc 


Aγαπητή αναγνώστρια,


Από τα λίγα που μου περιγράφεις διακρίνω ένα μεγάλο μπέρδεμα! Αυτό όμως δεν είναι κάτι περίεργο καθώς διανύεις μια από τις πλέον περίπλοκες περιόδους για την ζωή ενός ατόμου αυτή της εφηβείας. Κατανοώ λοιπόν οτι οι εξελίξεις είναι πολλές και οτι αφορούν σε μεγάλο βαθμό τις ερωτικές σου σχέσεις. Όπως η ίδια αναφέρεις, σου αρέσει πολύ το πρώτο αγόρι τόσο που δεν μπορείς να το διαχειριστείς. Οι φίλες σου όμως δεν εγκρίνουν αυτή σου την επιλογή σου καθώς θεωρούν οτι το συγκεκριμένο αγόρι είναι «αλήτης». Δεν γνωρίζω ακριβώς τους λόγους που το φιλικό σου περιβάλλον χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο αγόρι « αλήτη» αλλά καλό θα ήταν να αναρωτηθείς αν με το αγόρι αυτό μοιράζεστε τις ίδες αρχές. Μήπως οι αξίες και οι στόχοι που σας καθορίζουν χτίζουν εμπόδια ανάμεσα σας ; Έσένα ποιά είναι η θέση σου αναφορικά με αυτό το ζήτημα; Ποιά είναι η δική σου προσωπική άποψη για αυτό το αγόρι ; Θεωρείς οτι μελλοντικά θα ταιριάζατε πραγματικά ;


Eπίσης, όταν αναφέρεσαι στο δεύτερο αγόρι αναπόφευκτα μπαίνεις σε μια διαδικασία να συγκρίνεις τις δύο περιπτώσεις. Σημείωσες οτι και οι δύο είναι μεγαλύτεροι αλλά ο δεύτερος έχει καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο, έχει επιμονή και φαίνεται περισσότερο γυμνασμένος. Θα ήθελα να σταθώ όμως και στο σημείο όπου αναφέρεις οτι το δεύτερο αγόρι «βιάζεται σε όλα». Χωρίς να είμαι σίγουρη για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό ακριβώς θα ήθελα να γνωρίζεις οτι η σεξουαλική σχέση είναι καλό να προχωράει μόνο όταν το θέλουν και οι δυο. Οπότε καλό είναι γνωρίσεις και εσύ η ίδια τα όρια σου και να τα θέσεις ώστε να προχωρήσεις σεξουαλικά όταν πραγματικά το επιθυμήσεις! Μου δίνεις την εντύπωση οτι με βάση την λογική σου το δεύτερο αγόρι πλεονεκτεί έναντι του πρώτου. Όμως το συναίσθημα σου κλίνει προς την πρώτη περίπτωση αφου τόνισες οτι είσαι ερωτευμένη μαζί του και οτι αδυνατείς να το διαχειριστείς. Θα σου προτεινα να εξετάσεις εκ νέου το προσωπικό αυτό δίλημμα. Μπορείς να λάβεις υπόψην σου τόσο τις δικες σου απόψεις όσο και τις απόψεις του φιλικού σου περιβάλλοντος. Μην ξεχάσεις να απαντήσεις τις ερωτήσεις που σου θέτω στην πρώτη παράγραφο και προσπάθησε να αναλογιστείς το μέλλον σου χωρίς να ξεχνάς τους προσωπικούς σου στόχους. Το τελευταίο το τονίζω διότι στην ηλικία που διανύεις είναι πολύ σημαντικό να μοιράζεσαι με το αγόρι σου τις ίδιες αρχές και αξίες ώστε να μην παρεκκλίνεις από τους προσωπικούς σου στόχους.


Ελπίζω να βοήθησα..


Μαρία Λαΐου, Ψυχολόγος ΜSc
τηλέφωνο 6986823375
e-mail: maria.p.laioupsychology@gmail.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X