Αρχική / Ψυχολογία / Teens / Θέλω να τον ξεπεράσω μα δε γίνεται…
Θέλω να τον ξεπεράσω μα δε γίνεται... thumbnail

Η 20χρονη Καλλιόπη, αναγνώστρια του boro.gr,

Θέλω να τον ξεπεράσω μα δε γίνεται…

Δεν ξέρω αν έχω ακριβώς πρόβλημα ή αν είμαι μικρή. Πάντως είχα την ανάγκη να μιλήσω στο φόρουμ σας. Αγαπάω πολύ ένα παιδί εδώ και 2 χρόνια έχω κολλήσει άσχημα αλλά αυτός μια αδιαφορεί μια έρχεται σε μένα και δεν αντέχω άλλο. Του είπα να τελειώσουμε αλλά δεν μπορώ χωρίς αυτόν. Θέλω να τον ξεπεράσω. Τίποτα δεν με βοηθά πια ούτε αν βγω ούτε να γνωρίσω άλλα άτομα θα ήθελα μια γνώμη. Πώς να ξεκολλήσω; Θέλω να τον ξεχάσω;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Μαρία Λαΐου, Ψυχολόγος ΜSc

Αγαπητή αναγνώστρια,
Αρχικά χαίρομαι που τόλμησες να ζητήσεις βοήθεια! Κατά την περίοδο της εφηβείας οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ερωτευτεί και κατ ‘επέκταση έχουμε βιώσει κάποια ερωτική απογοήτευση . Το γεγονός όμως αυτό δεν  καθιστά την κατάσταση που βιώνεις λιγότερο επώδυνη . Κατανοώ ότι βιώνεις αρκετό πόνο καθώς όπως αναφέρεις τρέφεις ακόμη συναισθήματα για το συγκεκριμένο αγόρι.  Στο σημείωμά σου τονίζεις ότι προσπαθείς να τον ξεπεράσεις με όλους τους πιθανούς τρόπους χωρίς αποτέλεσμα. Σου προτείνω να μην απογοητεύεσαι καθώς πολλές φορές έπειτα από έναν χωρισμό η αρνητική διάθεση εμμένει για αρκετό χρονικό διάστημα.
Με τη σειρά μου λοιπόν θα σου πρότεινα κάποιους τρόπους που ίσως σε βοηθήσουν. Αρχικά, σου συνιστώ να αποδεχτείς το γεγονός ότι η σχέση σας έχει λήξει καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα ανατραπούν και ο σύντροφος θα αλλάξει. Ακόμη, θα μπορούσες να αναρωτηθείς σχετικά με τα αιτία της λήξης αυτής της σχέσης. Είναι καλό οι απαντήσεις να προέρχονται από εσένα την ίδια χωρίς να απαιτείς απαντήσεις από εκείνον. Προσπάθησε να σκεφτείς αν όντως ήσουν ευτυχισμένη αλλά και ποιες είναι τελικά οι ανάγκες σου σε μια σχέση. Επίσης σου συνιστώ να αρχίσεις να διακρίνεις τα συναισθήματα σου καθώς και να προσδιορίσεις τα ερεθίσματα που στα προκαλούν. Μιλώντας στο κοντινό σου περιβάλλον αυτό θα καταστεί ευκολότερο. Τέλος, θα σε προέτρεπα να ξεκινήσεις κάποια καινούργια δραστηριότητα ή χόμπυ προκειμένου να αναδιοργανώσεις την καθημερινότητα σου και να αποσπάται η προσοχή σου.

Αναμφισβήτητα η λήξη μιας σχέσης είναι ένα αρκετά επώδυνο γεγονός αλλά μέσα από αυτήν την κατάσταση μπορεί να σου δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου. Όσο απογοητευτικός και αν είναι ο χωρισμός εσένα σου δίνεται η δυνατότητα να μάθεις τον τρόπο που μπορείς να αντιμετωπίσεις μελλοντικές κρίσιμες καταστάσεις στην ζωή σου.


<>Ελπίζω να βοήθησα..

Μαρία Λαΐου, Ψυχολόγος ΜSc

τηλέφωνο: 6986823375

>e-mail: maria.p.laioupsychology@gmail.com

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X