Άγχος και αλκοόλ: Τι συμβαίνει όταν συνδυάζονται; thumbnail

Ο αναγνώστης του boro.gr, Γιώργος

Ούτε το αλκοόλ δεν μου μειώνει το άγχος, κρύβομαι, δεν μπορώ να ανασάνω, κάνω εμετούς συνέχεια, για μήνες πονάει η κοιλιά μου... Τι να κάνω;

Άγχος και αλκοόλ: Τι συμβαίνει όταν συνδυάζονται;

Ούτε το αλκοόλ δεν μου μειώνει το άγχος, κρύβομαι, δεν μπορώ να ανασάνω, κάνω εμετούς συνέχεια, για μήνες πονάει η κοιλιά μου… Τι να κάνω;


Η απάντηση της ειδικού στο ερώτημά σας:


Το μήνυμά σας παρά τα λιγοστά στοιχεία που περιέχει, αφήνει μια κραυγή απόγνωσης και αγωνίας. Ο πόνος που αισθάνεστε, οι εμετοί, η δυσκολία στην αναπνοή, αποτυπώνουν ένα υπερβολικό και αγωνιώδες άγχος το οποίο προσπαθείτε να "κοιμίσετε" με το αλκοόλ. Η αλήθεια είναι όμως πως εκείνο μετά "ξυπνά" πιο δυνατό αφού δεν φροντίζετε να το θεραπεύσετε, παρά μόνο να το κουκουλώσετε.


Ακόμη και στην πιο σοβαρή αγχώδη διαταραχή σήμερα, υπάρχει λύση και δεν είναι φυσικά το να κρύβεστε, αφού η απομόνωση σάς βγάζει όλο και περισσότερο από την καθημερινότητα, από την κανονικότητα και σας κάνει να αισθάνεστε μη φυσιολογικός, ανήμπορος, άρρωστος.


Αυτό που χρειάζεται να γίνει άμεσα είναι να επισκεφθείτε έναν ειδικό ψυχικής υγείας και η πρόταση μας θα ήταν να επισκεφθείτε έναν ψυχίατρο, αφού είναι ο αρμόδιος γιατρός για να βοηθήσει στη θεραπεία ενός τόσο έντονου και αγωνιώδους άγχους. Φυσικά με τη συνδρομή της ψυχοθεραπείας θα μπορέσετε να εντοπίσετε τα αίτια τους άγχους σας και να εντοπίσετε πώς θα μπορέσετε να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τα συναισθήματά σας, όσο βίαια και φοβιστικά κι αν μοιάζουν.


Φρόσω Φωτεινάκη
MBACP Συμβουλευτική Ψυχολόγος
Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια
Τ: 211 1845239 Κ: 6981015684

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X