Χορός στη Στέγη: Kalakuta Republic του Serge Aimé Coulibaly  thumbnail
25 – 27 Οκτωβρίου 2017 | ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ | 21:00

Χορός στη Στέγη: Kalakuta Republic του Serge Aimé Coulibaly

Μια Αφρική που μας αφορά. Μια Αφρική όπως δεν την έχουμε ξαναδεί, μέσα από το βλέμμα ενός χαρισματικού χορογράφου. Ένας ανεμοστρόβιλος μουσικής, χορού και πολιτικής με φόντο τη μουσική του Fela Kuti.


Η μουσική και οι ιδέες του Νιγηριανού Φέλα Κούτι, αυτού του χαρισματικού μουσικού, πολιτικού ακτιβιστή και ασυμβίβαστου καλλιτέχνη που χρησιμοποιούσε την τέχνη του ως όπλο, αποτελούν πηγή έμπνευσης για την εκρηκτική παράσταση Kalakuta Republik του Σερζ Αιμέ Κουλιμπαλύ από την Μπουρκίνα Φάσο που θα δούμε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση από τις 27 έως τις 29 Οκτωβρίου. Τον γνωρίσαμε ως συναρπαστικό και ξεχωριστό χορευτή στα Wolf και C(h)oeurs του Alain Platel και των Les Ballets C de la B, προτού ιδρύσει τη δική του ομάδα, με την οποία επιχειρεί να γεφυρώσει την παράδοση της πατρίδας του με την εμπειρία του από την Ευρώπη.Ο πολιτικός χαρακτήρας του Kalakuta Republik δεν είναι απλώς μια αφορμή, αλλά η ουσία της παράστασης. Ο τίτλος αναφέρεται στο όνομα της κατοικίας του Φέλα Κούτι στο Λάγος, που με τη σειρά του απηχεί το όνομα του πρώτου κελιού στο οποίο φυλακίστηκε ο ακτιβιστής μουσικός ως πολιτικός κρατούμενος, ενώ το σκηνικό είναι μια αναφορά στο The Shrine, το μυθικό ναό-κλαμπ του Φέλα, στο οποίο τραγουδούσε για την ελπίδα και την εξέγερση.
Υπό τους ήχους ενός σαγηνευτικού σάουντρακ βασισμένου στη μουσική του Κούτι, που δημιουργεί ένα ιδιαίτερο σύμπαν και επενδύει ηχητικά την αφήγηση του Κουλιμπαλύ, οι επτά χορευτές γράφουν ιστορία με τα σώματά τους, καθώς ο ηλεκτρισμένος χορός τους επιχειρεί να εγείρει ερωτήματα γύρω από τη θέση του καλλιτέχνη στο σύγχρονο κόσμο – και ιδιαίτερα στην Αφρική. Ένας ανεμοστρόβιλος κίνησης, ποίησης, πολιτικού προβληματισμού και λατρείας για τη ζωή και την ελευθερία, ένα ατόφιο κομμάτι Αφρικής χωρίς τα συνήθη κλισέ. Καθώς η Αφρική ψάχνει τη θέση της μέσα στο παγκοσμιοποιημένο τοπίο, ο Σερζ Αιμέ Κουλιμπαλύ και η γενιά του αγωνίζονται να στρέψουν επάνω της το φως των προβολέων.


 


Συντελεστές:


Σύλληψη & Χορογραφία: Serge Aimé Coulibaly
Δημιουργία & Ερμηνεία: Adonis Nebié, Marion Alzieu / Daisy Phillips, Sayouba Sigué, Serge Aimé Coulibaly, Ahmed Soura, Ida Faho, Antonia Naouele
Μουσική: Yvan Talbot
Βίντεο: Eve Martin
Δραματουργία: Sara Vanderieck
Βοηθός Χορογράφου: Sayouba Sigué
Σκηνικά & Κοστούμια: Catherine Cosme
Σχεδιασμός Φωτισμών: Hermann Coulibaly
Τεχνική Διεύθυνση: Sam Serruys
Παραγωγή: Halles de Schaerbeek & Faso Danse Théâtre
Εκτέλεση Παραγωγής: Halles de Schaerbeek
Επικοινωνία & Περιοδείες: Frans Brood Productions
 
Συμπαραγωγή: Maison de la Danse (Λυών), Torinodanza (Τορίνο), Le Manège – Scène nationale de Maubeuge, Le Tarmac – La scène internationale francophone (Παρίσι), Les Théâtres de la ville de Luxembourg (Λουξεμβούργο), Ankata (Μπομπό Ντιουλασό, Μπουρκίνα Φάσο), Les Récréâtrales (Ουαγκαντουγκού, Μπουρκίνα Φάσο), Festival Africologne (Κολονία), De Grote Post (Οστάνδη)

Με την υποστήριξη του Musée des Confluences (Λυών) με τη μορφή καλλιτεχνικής φιλοξενίας και με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Βαλλονίας-Βρυξελλών, υπηρεσία χορού.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ
Πέμπτη 26 Οκτωβρίου
Μετά την παράσταση, συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές
Πληροφορίες:


Στέγη Ιδρύματος Ωνάση


Συγγρού 107


 


25 – 27  Οκτωβρίου 2017 | 21:00


Μικρή Σκηνή


Διάρκεια παράστασης:


 


Εισιτήρια:


Κανονικό: 7, 15 €


Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 12 €


Παρέα 10+ άτομα: 10 €


Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €


Ανεργίας, AMEA: 5 € | Συνοδός AMEA: 10 €


 


Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@sgt.gr
http://www.sgt.gr/gre/SPG1952

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X