Έχω συνέχεια φοβίες, ταχυπαλμία και αγχώνομαι όταν βγαίνω από το σπίτι. Νιώθω ότι δε ζω την κάθε στιγμή! thumbnail

Η Κική, 18 ετών, αναγνώστρια του boro.gr,

Έχω υπερβολικό άγχος και όλη την ώρα πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι κακό...

Έχω συνέχεια φοβίες, ταχυπαλμία και αγχώνομαι όταν βγαίνω από το σπίτι. Νιώθω ότι δε ζω την κάθε στιγμή!

Καλησπέρα. Είμαι 18 χρονών και τον τελευταίο έναν χρόνο περίπου με έχουν πιάσει φοβίες και πολύ άγχος χωρίς να συμβαίνει κάτι. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν λόγω πανελληνίων αλλά τελικά συνεχίστηκε και μετά. Όταν βγαίνω από το σπίτι αγχώνομαι να γυρίσω και συνήθως ζαλίζομαι. Η ταχυκαρδία είναι συχνό φαινόμενο. Τι να κάνω; Έχω κλείσει ραντεβού σε ένα κέντρο αλλά φοβάμαι. Νιώθω πως δεν ζω την κάθε στιγμή πραγματικά.


Στο ερώτημά σας απάντησε η Μαρία Κούκνη, ΜΑ Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος


Οι φοβίες είναι κάτι, που πολλές φορές και ανά περιόδους , εμφανίζονται στη ζωή μας . Ο λόγος εμφάνισης τους και η διάρκειά τους, είναι κάτι που ποικίλει ανάλογα το άτομο, την ηλικία, τα ερεθίσματα , την γενικότερη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη, τον τρόπο διαχείρισης στρεσσογόνων καταστάσεων ή μη.
Ό,τι φτάνει να γίνεται τροχοπέδη της καθημερινότητάς μας και μας εμποδίζει να είμαστε λειτουργικοί στην κοινωνικοποίησή μας, στον ύπνο μας, τη διατροφή μας, στην εργασίας , είναι κίνητρο να ζητήσουμε υποστήριξη από κάποιον σύμβουλο ψυχικής υγείας ή κέντρο.
Στην περίπτωσή σου μην αμελήσεις το ραντεβού σου στο κέντρο. Είναι δύσκολο στην αρχή να « έρχεσαι σε επαφή με κάτι που σε βασανίζει ή αγχώνει» αλλά η όλη πορεία είναι πηγή ανακούφισης και προσωπικής ανάπτυξης.


Μαρία Κούκνη
Ma Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X