Τα έχω με ένα αγόρι. Να το πω στη μαμά μου; thumbnail

Η 12χρονη Ευρυδίκη, αναγνώστρια του boro.gr,

Μην ξεχνάς ότι η συμβουλή της μαμάς πολλές φορές μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμη!

Τα έχω με ένα αγόρι. Να το πω στη μαμά μου;Τα έχω με ένα αγόρι αλλά δεν ξέρω άμα πρέπει να το πω στην μαμά μου


Στο ερώτημά σας απάντησε η Μαρία Λαΐου, Ψυχολόγος ΜSc


Αγαπητή αναγνώστρια ,


Ομολογώ ότι είναι πολύ γλυκός ο τρόπος που εκθέτεις τον προβληματισμό σου! Θα σου πρότεινα λοιπόν να συζητήσεις το θέμα αυτό με την μητέρα σου. Θεωρώ ότι θα σε διευκόλυνε καθώς φαντάζομαι ότι θα είναι δύσκολο και για σενα να χειριστείς αυτό σου το μικρό μυστικό. Κατανοώ ότι πολλές φορές θα σου είναι δύσκολο να διαχωρίσεις ποια προσωπικά ζητήματα είναι σωστό να γίνονται γνωστά και στους γονείς σου. Με την γνωστοποίηση όμως αυτής της πληροφορίας θα διευκολυνθεί η επικοινωνία με την μητέρα σου. Πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να συζητάς μαζί της με περισσότερη άνεση αφού θα είσαι σε θέση να μοιραστείς μαζί της τα ειλικρινή σου συναισθηματα σχετικά με την σχέση σου. Μην ξεχνάς ότι η συμβουλή της μαμάς πολλές φορές μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμη! 


Σε περίπτωση όμως που διστάζεις ακόμη θα ήθελα να αναρωτηθείς τι είναι αυτό που σε φοβίζει ακριβώς και σε αποτρέπει; Μήπως πιστεύεις ότι η μητέρα σου δεν συμφωνεί με κάτι; Και σε αυτή τη περίπτωση θα σου πρότεινα να συζητήσεις με την μητέρα σου τους προβληματισμούς σου! 


Ελπίζω να βοήθησα…


Μαρία Λαΐου, Ψυχολόγος ΜSc
τηλέφωνο 6986823375
e-mail: maria.p.laioupsychology@gmail.com[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X