Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αύριο τα ξημερώματα η αλλαγή ώρας – Την κατάργηση του μέτρου εξετάζει η Κομισιόν
Αύριο τα ξημερώματα η αλλαγή ώρας - Την κατάργηση του μέτρου εξετάζει η Κομισιόν thumbnail

Αύριο τα ξημερώματα η αλλαγή ώρας – Την κατάργηση του μέτρου εξετάζει η Κομισιόν

Μία ώρα πίσω γυρίζουν αύριο τα ρολόγια, ενώ την άνοιξη θα πάνε μία ώρα μπροστά στο πλαίσιο της εφαρμογή ενός «τελετουργικού» που έρχεται από το παρελθόν.


Όμως, η αλλαγή της ώρας μπορεί να μη διατηρηθεί, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τις αιτήσεις ατόμων για την κατάργηση της θερινής ώρας, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Ε.Ε. προσθέτοντας ότι όταν υπάρξει αποτέλεσμα, οι πολίτες θα ενημερωθούν.


Σύμφωνα με έρευνα του ταμείου ασφάλισης υγείας του DAK, σχεδόν τα τρία τέταρτα των Γερμανών ζητούν να καταργηθεί η αλλαγή της ώρας και πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι τους λείπει ο ύπνος της μιας ώρας.


Η αλλαγή της ώρας εισήχθη για πρώτη φορά στη Γερμανία κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μεταξύ των δύο παγκόσμιων πολέμων και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η αλλαγή καταργήθηκε.


Μόνο το 1980 εισήχθη εκ νέου με στόχο την καλύτερη χρήση του φωτός της ημέρας, αλλά με αμφισβητούμενα αποτελέσματα.


Σημειώνεται ότι δεν συμμετέχουν όλες οι χώρες στην αλλαγή της ώρας. Για παράδειγμα, η Ρωσία δεν αλλάζει την ώρα το καλοκαίρι καθώς η χώρα έχει 11 διαφορετικές ζώνες ώρας.


Από την άλλη πλευρά, η τεχνητά εισαγόμενη καλοκαιρινή περίοδος ήταν τόσο ελκυστική για την Τουρκία που πέρυσι αποφάσισε να διατηρήσει και τον χειμώνα τη θερινή ώρα.


Πηγή: efsyn.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X