Ο γείτονας μου, με τον παραμικρό θόρυβο, απειλεί να μας σκοτώσει! Τι μπορώ να κάνω; thumbnail

O 56χρονος Σωτήρης, αναγνώστης του boro.gr,

Ο γείτονας μου, με τον παραμικρό θόρυβο, απειλεί να μας σκοτώσει! Τι μπορώ να κάνω;

Στο ερώτημά σας απαντά η δικηγόρος, Χρύσα Εψίμου


ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο κάτω από μένα γείτονας, όταν ακούσει κάποιο θόρυβο σε ώρες μη ησυχίας, αρχίζει και κλωτσάει τις πόρτες δυνατά βριζοντας και απειλώντας να μας σκοτώσει. Την περασμένη φορά βγήκε έξω από το σπίτι και άρχισε να πετάει πέτρες στο μπαλκόνι σε μέγεθος τούβλου, που έσπασαν την τέντα μου και πήρε ένα σιδερολοστό να ανέβει να μας σκοτώσει. Αυτό τι είναι; Θυμός με επιθετικότητα ή ψυχοπαθεια; Και η μητέρα του είναι στην ίδια κατάσταση.
Έκανα εναντίον του αυτοφωρο, έκκληση και μήνυση για όλα αυτά, αλλά δεν έχει οριστεί ακόμα δικΆσιμος. Ειδοποίησα τον εισαγγελέα ότι κινδυνεύει η ζωή μας, αλλά αυτός δεν έδωσε καμμια σημασία. Υπόψιν ότι έχω ανήλικα παιδιά, που ζουν τον απόλυτο τρομο. Του ζήτησα να δώσει εντολή στον σπιτονοικοκυρη να τον πετάξει έξω, αλλά μου είπε ότι αυτό δεν γίνεται από μένα. Πείτε μου, λοιπόν, αυτό δεν είναι μανιοκαταθλιψη Μπορώ να ζητήσω εξέταση του από ψυχίατρο


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό φυσικά δεν μπορεί να λυθεί με ποινικά δικαστήρια μόνο, διότι αυτά αργούν. Προβλέπεται διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητείται η απαγόρευση κάθε πράξης στο μέλλον με απειλή προσωποκράτησης σε περίπτωση παράβασης και με χρηματική ποινή. Πρέπει όμως να αποτανθείτε σε δικηγόρο, μόνος του ο πολίτης δεν μπορεί. Μέχρι να γίνει αυτό, να παίρνετε φωτογραφίες από τα επεισόδεια, για να τα χρησιμοποιήσει ο δικηγόρος σας.


Χρύσα Εψίμου
Δικηγόρος
Κοδριγκτώνος 18
τηλ. 2108230495

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X