Το παιδί δεν τρώει καθόλου, τρέφεται μόνο με σνακς. Τι να κάνω; thumbnail

Η 38χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Κατερίνα

Ο γιος μου είναι 2,5 ετών και δεν τρώει ποτέ μαγειρευτό φαγητό. Είμαι στα όρια της κατάθλιψης και δεν ξέρω τι να κάνω!

Το παιδί δεν τρώει καθόλου, τρέφεται μόνο με σνακς. Τι να κάνω;

Ο γιος μου είναι 2,5 ετών και δεν τρώει ποτέ μαγειρευτό φαγητό. Όσο και αν πεινάει δεν θα ανοίξει το στόμα του για να φάει φαγητό. Καταλήγει να τρώει σνακς ακόμα και μετά από πολλές ώρες αφαγιάς. Εγώ πλέον είμαι ευχαριστημένη όταν ανοίγει το στόμα του και τρώει. Τώρα τελευταία έχει βαρεθεί να τρώει ακόμα κι αυτά τα σνακς (κριτσίνια, κρουασανάκια βουτύρου, σοκολάτες, κέικ, γιαουρτάκια, γαλακτοφρέτες, βρεφική κρέμα βανίλια για πρωινό και βραδινό αντί για γάλα που δεν έχει πιει ποτέ του εκτός του μητρικού).


Οι αιματολογικές του εξετάσεις παρόλα αυτά είναι καλές. Εγώ συνήθως τον αφήνω νηστικό, αλλά είναι φόρες που ξεσπάω και τον μαλώνω γιατί δεν αντέχω άλλο. Στον παιδικό σταθμό που πηγαίνει επίσης δεν τρώει. Ξέρω ότι δεν τον πιέζουν να φάει, άλλα έχει την ίδια συμπεριφορά. Επίσης αρρωσταίνει πολύ συχνά, έχει νευρά κυρίως όταν πεινάει, ενώ εγώ είμαι στα όρια της κατάθλιψης και δεν ξέρω τι να κάνω.


Στο ερώτημά σας απάντησε η Μαρία Κούκνη, ΜΑ Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος


Με βάση τη δική σας περιγραφή και τα λεγόμενά σας, καλό θα ήταν να υπάρξουν συντονισμένα βήματα:


1. Επίσκεψη στον παιδίατρο ώστε να αποσαφηνιστεί άμα υπάρχει κάποιο οργανικό πρόβλημα του παιδιού.


2. Δική σας καθοδήγηση ώστε να μπορέσετε να αποφορτιστείτε, να κρατήσετε μια σταθερή αντιμετώπιση και να μπορέσετε να μην «παρασυρθείτε» από τη «μάλλον» χειριστική συμπεριφορά του παιδιού σας.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X