Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις όταν παίρνεις αντιβίωση  thumbnail
Ενημερώσου για το τι πρέπει να αποφεύγεις όταν ακολουθείς κάποια αγωγή με αντιβίωση...

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις όταν παίρνεις αντιβίωση

Είναι πολύ πιθανό κάποιες φορές να καταφύγεις στην αντιβίωση προκειμένου να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα υγείας, που μπορεί να σου έχει παρουσιαστεί.


Εφόσον, όμως, παίρνεις αντιβίωση θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν μπορείς να κάνεις παράλληλα, κάποια άλλα πράγματα.


Διάβασε παρακάτω ποια ειναι αυτά.


1. Ξέχνα τα αντισυλληπτικά


Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι όταν παίρνεις αντιβίωση, καλό θα είναι να μην χρησιμοποιείς αντισυλληπτικά χάπια, καθώς είναι πολύ πιθανό να μην έχουν το αποτέελεσμα που επιθυμείς. Παίρνοντας παράλληλα, αντιβίωση και αντισυληπτικά είναι πολύ πιθανό να μειώσεις την αποτελεσματικότητα των τελευταίων. Οπότε καλό θα είναι εκείνες τις μέρες, καθώς και μια εβδομάδα μετά τη διακοπή της αντιβίωσης να χρησιμοποιείς προφυλακτικό.


2. Απαγορεύεται το αλκοόλ


Όταν παίρνεις αντιβίωση, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καταναλώνεις αλκοόλ. Ο λόγος δεν είναι τόσο η μείωση των επιπέδων αποτελεσματικότητας της αντιβίωσης, αλλά το γεγονός ότι ο συνδυασμός αντιβίωσης και αλκοόλ μειώνει πολύ τα αντανακλαστικά σου. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να έχεις έντονο πονοκέφαλο, ναυτία και αυξημένη τάση για εμετό.


3. Πάρε προβιοτικά


Η λήψη αντιβίωσης εκτός από τα «κακά» βακτήρια του οργανσιμού, εξολοθρεύει και τα «καλά». Αυτό σημαίνει ότι, ενώ απαλάσσεσαι από συγκεκριμένα μικρόβια, είσαι πολύ ευάλωτη στο να αρρωστήσεις από κάτι άλλο, καθώς το ανοσοποιητικό σου σύστημα είναι απροστάτευτο. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να παίρνεις και προβιοτικά. Μια πολύ καλή και απλή λύση είναι το γιαούρτι.


4. Πρόσεχε τι τρως


Υπάρχει γενικότερα η αντίληψη ότι πριν πάρεις αντιβίωση, θα πρέπει να έχεις φάει καλά, ώστε το στομάχι σου να μην επηρεαστεί. Οι ειδικοί, όμως, τονίζουν ότι καλό θα είναι, εφόσον ακολουθείς αγωγή με αντιβίωση, πριν καταναλώσεις κάποια τροφή να τσεκάρεις τα συστατικά της, καθώς κάποια από αυτά μπορεί να σου προκαλέσουν πόνο και πρήξιμο. Παράλληλα, κάποιες αντιβιώσεις θα πρέπει να τις παίρνεις ενώ είσαι νηστική, ώστε να απορροφηθούν καλύτερα από τον οργανισμό.


Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X