5 τροφές που σε κάνουν να ιδρώνεις έντονα  thumbnail
Εάν έχεις τις ακόλουθες διατροφικές συνήθειες, είναι πολύ πιθανό να έχεις έντονη εφίδρωση!

5 τροφές που σε κάνουν να ιδρώνεις έντονα

Εκτός από την γυμναστική, ένας άλλος λόγος για τον οποίο μπορεί να ιδρώνεις υπερβολικά σχετίζεται με τις τροφές που καταναλώνεις.


Διάβασε παρακάτω ποιες είναι αυτές, ώστε είτε να τις μειώσεις, είτε να τις αποφύγεις εντελώς.


1. Πολύ αλάτι


Αν και έρευνες έχουν δείξει ότι δεν πρέπει να καταναλώνεις παραπάνω από 4 γραμμάρια άλατος ημερησίως, συχνά η κατανάλωση αυτή ξεπερνά τα 12 γραμμάρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έντονη εφίδρωση, καθώς ο οργανισμός προσπαθεί να αποβάλλει το περιττό νάτριο. Σε περίπτωση που δεν μπορείς να αποφύγεις ή να μειώσεις τις τροφές αυτές, καλό θα είναι να πίνεις αρκετό νερό, ώστε να το εξισορροπείς.


2. Πλήρες γάλα


Το πλήρες γάλα, επειδή είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, επίσης προκαλεί έντονη εφίδρωση. Αυτό συμβαίνει γιατί ο οργανισμός σου προσπαθεί να την αποβάλλει και αυτό γίνεται είτε μέσω του ιδρώτα, είτε μέσω των ούρων. Μια καλή λύση είναι είτε να μειώσεις την καθημερινή κατανάλωση γάλακτος, είτε να στραφείς σε γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.


3. Κόκκινες πιπεριές


Σε οποιαδήποτε μορφή κι αν καταναλωθούν, οι κόκκινες πιπεριές μπορεί να σου προκαλέσουν έντονη εφίδρωση. Ολόκληρες, σε σάλτσα ή ακόμα και σαν πάστα, περιέχουν ένα συγκεκριμένο συστατικό στους σπόρους τους, το οποίο δίνει σήμα στον υποθάλαμο του εγκεφάλου σου, το μέρος δηλαδή που ρυθμίζει την θερμοκρασία του σώματός σου, ότι αυτή ανεβαίνει. Συγκεκριμένα, ο υποθάλαμος είναι αυτός που δίνει εντολή στους λεγόμενους ιδρωτοποιούς αδένες να λειτουργήσουν.


4. Πολύ ζεστές σούπες


Όπως και τα πολύ ζεστά υγρά, έτσι και οι ιδιαίτερα ζεστές σούπες σε κάνουν να ιδρώνεις υπερβολικά, καθώς έχουν την τάση να ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματός σου. Αυτός είναι ο λεγόμενος «γαστρικός ιδρώτας», ενώ σε περίπτωση που η σούπα είναι και πολύ ζεστή και πικάντικη, να είσαι προετοιμασμένη για ακόμα εντονότερη εφίδρωση.


5. Καφές


Ο ζεστος καφές και τα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη, επίσης προκαλούν εφίδρωση, καθώς η καφεΐνη έχει την τάση να ενεργοποιεί τους ιδρωτοποιούς αδένες του ανθρώπινου οργανισμού.


Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.fithog.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X