«Θέλω στα 70 μου να απολαμβάνω το σεξ όσο και τώρα! Αν αποκτήσω πρόβλημα, υπάρχει θεραπεία;»

Μεγαλώνω και θα ήθελα να μάθω αν το σεξ στην τρίτη ηλικία είναι εφικτό. Ανησυχώ γιατί ανέκαθεν ήμουν ένας άνδρας με έντονη ερωτική ζωή και είναι κάτι που θέλω να συνεχιστεί και τώρα.

Έχω ακούσει, έχω διαβάσει και έχω συζητήσει πως η λίμπιντο πέφτει όσο μεγαλώνουμε. Και εμένα με νοιάζει αν υπάρχει θεραπεία ώστε να μην αγχώνομαι. Δεν θα ήθελα να πάρω χάπια, είναι η αλήθεια. Πολλοί γνωστοί μου ξέρω πως δεν κάνουν σεξ αλλά μου λένε ότι το σκέφτονται και τους απασχολεί.

Υπάρχει λοιπόν, θεραπεία ώστε να απολαμβάνω το σεξ όσο και τώρα που είμαι 57 ετών;

Στο ερώτημά σας απάντησε η επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών

Ένα ζήτημα που απασχολεί τους άντρες της ώριμης ηλικίας είναι η πτώση της λίμπιντο και η μειωμένη σεξουαλική λειτουργία, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να οφείλεται και στα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Οπότε, η παραπάνω ανησυχία σας είναι φυσιολογική.

Μελέτη έχει δείξει ότι η θεραπεία με τεστοστερόνη, βοήθησε στην εντονότερη σεξουαλική δραστηριότητα σε μεγαλύτερης ηλικίας άνδρες, με χαμηλή λίμπιντο και χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μελέτη με εικονικό φάρμακο σε μεγαλύτερης ηλικίας άνδρες που έχει διεξαχθεί για το θέμα.

Αποτελεί μέρος μιας σειράς επτά μελετών που εξετάζουν την αποτελεσματικότητα της ορμονικής θεραπείας σε άνδρες ηλικίας 65 ετών και άνω με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης που αντιμετωπίζουν συμπτώματα από την ανεπάρκεια της τεστοστερόνης.

Η χρήση της θεραπείας με τεστοστερόνη βοηθάει;

Η τεστοστερόνη είναι βασική ανδρική ορμόνη του που αφορά τη διατήρηση της σεξουαλικής επιθυμίας, τη στυτική λειτουργία και την παραγωγή σπέρματος. Συνιστάται από τους ειδικούς η χρήση της θεραπείας τεστοστερόνης για τους άνδρες με συμπτώματα ανεπάρκειας ανδρογόνων και χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Μιλάμε για ανεπάρκεια ανδρογόνων όταν ένας άνθρωπος έχει σταθερά χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης και, ως εκ τούτου, συμπτώματα όπως η σεξουαλική δυσλειτουργία. Να σημειωθεί πως τα τελευταία 15 χρόνια, η χρήση της θεραπείας με τεστοστερόνη επεκτάθηκε ταχύτατα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα ευρήματα δείχνουν πως η χαμηλή τεστοστερόνη είναι μια από τις αιτίες που συμβάλλουν στη μείωση της λίμπιντο και τη στυτική δυσλειτουργία στους ηλικιωμένους άνδρες. Οι άνδρες που αντιμετωπίζουν αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει να εξετάζονται για ανεπάρκεια τεστοστερόνης.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η λήψη τεστοστερόνης θα με βοηθήσει να έχω καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις;

Κορωνοϊός και σεξ. Γιατί η ερωτική ζωή μπορεί να περνάει κρίση και… χαλάει;

Με ποια επικίνδυνη πάθηση συνδέεται η υψηλή τεστοστερόνη;

Σχετικά άρθρα