Επταήμερο στο «κόκκινο»

Στους 35 βαθμούς Κελσίου θα σκαρφαλώσει σήμερα ο υδράργυρος στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η ζέστη σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα διατηρηθεί καθ’ όλη την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 36 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 18 έως 35 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 19 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια επικρατεί στην Αττική με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 34 βαθμούς. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα επικρατήσουν από τις μεσημεριανές ώρες στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσεις στους 33 βαθμούς Κελσίου

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το επόμενο διήμερο (18/6, 19/06). Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα επικρατήσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά άρθρα