Πώς να φας σωστά, όταν δεν έχεις χρόνο!

<p>Μολονότι προσπαθείς να διατηρήσεις τη σωστή διατροφή στην καθημερινότητά σου, σε αρκετές περιπτώσεις η έλλειψη χρόνου και η πίεση από τη δουλειά ή άλλες ασχολίες σου, δεν σε βοηθάνε να μένεις… πιστή στο πρόγραμμά σου.</p>
<p>Παρακάτω, μπορείς να διαβάσεις 5 πολύτιμες συμβουλές για το πώς να «κρατήσεις» τη σωστή διατροφή, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα κι αν το πρόγραμμά σου είναι ιδιαιτέρως απαιτητικό.</p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>1. Παράγγειλε υγιεινά</strong></span></p>
<p>Το ότι δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει κατ’ ανάγκη να φας κάτι ανθυγιεινό. Μπορείς κάλλιστα να παραγγείλεις κάτι απ’ έξω που να είναι απολύτως υγιεινό και σύμφωνα με το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς. Βασικός σου στόχος είναι να καλύψεις τις θερμιδικές σου ανάγκες, χωρίς να καταφεύγεις στο λεγόμενο junk food.</p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>2. Πες «ναι» στις λιγούρες</strong></span></p>
<p>Είναι πολύ λογικό, όταν δεν έχεις φάει ένα καλό πρωινό να σε πιάσουν οι λεγόμενες «λιγούρες», γύρω στο μεσημεράκι. Επίσης, αυτό μπορεί να σου συμβεί και το απόγευμα, κάμποση ώρα μετά το μεσημεριανό σου. Σε καμία περιπτωση δεν πρέπει να μείνεις νηστική. Αντίθετα, θα πρέπει να φας οπωσδήποτε, αλλά η επιλογή σου θα πρέπει να είναι μεταξύ φρούτου και γαλακτοκομικού. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να συνδυάσεις ένα γιαούρτι με μούσλι ή βρώμη.</p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>3. Μαγείρεψε από την προηγούμενη</strong></span></p>
<p>Όταν ετοιμάζεις το δείπνο, καλό θα είναι να κρατας μια μερίδα για να πάρεις την επόμενη μέρα μαζί σου στη δουλειά. Εκτός από το να είναι οικονομικό, η τακτική αυτή σου επιτρέπει να κάνεις μια ισορροπημένη συνταγή, επιλέγοντας καλά και υγιεινά υλικά.</p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>4. Βάλτα στην κατάψυξη</strong></span></p>
<p>Είτε πρόκειται για υλικά που έχεις ψωνίσει και φοβάσαι μην χαλάσουν στο ψυγείο, είτε για υπολείμματα φαγητού που θέλεις να καταναλώσεις πιο αργά μέσα στην εβδομάδα, μπορείς να τα βάλεις στην κατάψυξη για να διατηρηθούν και να αποψύχεις σταδιακά τις μερίδες ή τα υλικά που θέλεις.</p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>5. Κάνε λίστα</strong></span></p>
<p>Το να φτιάξεις μια λίστα με υλικά που θα πρέπει πάντα να έχεις στο ντουλάπι σου, για να φτιάξεις κάποιο υγιεινό πιάτο είναι πολύ βασικό. Ξηροί καρποί, έτοιμες σούπες και αποξηραμένα φρούτα πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμα, καθώς είτε από μόνα τους είτε σαν υλικά πρόκειται για έναν ιδιαίτερα υγιεινό τρόπο διατροφής.</p>
<p><strong>Δ. Μ.</strong><br /><strong>Με πληροφορίες από www.aufeminin.com</strong></p>

Σχετικά άρθρα