Επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης ζητούν ομογενειακές οργανώσεις

Την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, των καναλιών και των ραδιοφώνων της έχουν ζητήσει, αντιδρώντας από την πρώτη στιγμή την αιφνίδια διακοπή της μετάδοσης του προγράμματος της ΕΡΤ, ομογενειακές οργανώσεις με διαμαρτυρίες και ανακοινώσεις τους.

Εκπρόσωποι ομογενειακών ομοσπονδιών, συλλόγων και σωματείων επισημαίνουν μεταξύ άλλων τον διεθνή αντίκτυπο και τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα στα διεθνή ΜΜΕ και τις επιπτώσεις στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, καθώς και την αναγκαιότητα της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης για την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στον κόσμο, αλλά και για την επαφή της χώρας με τον απόδημο ελληνισμό και ειδικότερα με τη νεώτερη γενιά του.

Σημειώνουν τη λειτουργία της ΕΡΤ ως βασικού διαύλου επικοινωνίας της ομογένειας με την Ελλάδα, υποστηρίζουν ότι η διαφάνεια και η εξυγίανση και ο εκσυγχρονισμός της θα μπορούσε να επιδιωχθεί με άλλους τρόπους και ζητούν την άρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την ΕΡΤ και την αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης.

Τη διαμαρτυρία τους έχουν εκφράσει, με ανακοινώσεις τους τις προηγούμενες ημέρες, προσωπικότητες της ομογένειας μεταξύ αυτών ο Στ. Ταμβάκης, (Αλεξάνδρεια, πρώην πρόεδρος ΣΑΕ), Θ. Σπυρόπουλος (ΣΑΕ ΗΠΑ), Γ. Αμαραντίδης (ΣΑΕ Ευρώπης), Χρ. Τσαρδίκος (Αργεντινή), κ.α.καθώς και μεγάλες ομοσπονδιακές οργανώσεις ομογενών, όπως η Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης, οι ομοσπονδίες ελληνικών κοινοτήτων Γερμανίας και Ιταλίας, η εταιρία ελλήνων συγγραφέων Γερμανίας και έλληνες λογοτέχνες της Αυστραλίας, αλλά και πλήθος ελληνικών κοινοτήτων μεταξύ αυτών οι ομογενειακές κοινότητες σε Παρίσι, Βερολίνο, Μόναχο, Φραγκφούρτη, Άαχεν και Δρέσδη, σε ορισμένες από τις οποίες διοργανώθηκαν και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τις προηγούμενες μέρες τοπικά από ομογενείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα