Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

<p style="text-align: center;"><strong>Υλικά</strong></p>
<p style="text-align: left;"><strong></strong><br />(Για 6 άτομα)</p>
<p>24 φρέσκοι ανθοί κολοκυθιάς,<br /> 2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένο σχινόπρασο ή φυλλαράκια από φρέσκα κρεμμυδάκια,<br /> 1 γεμάτη κουταλιά πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό,<br /> ½ κουταλάκι ρίγανη,<br /> 2 μεγάλα αβγά,<br /> 500 γρ. φρέσκια ανάλατη αναρή, λιωμένη με πιρούνι,<br /> 5 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα,<br /> ½ φλ. (περίπου) ελαιόλαδο,<br /> αλάτι, πιπέρι.</p>
<p> </p>
<p><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></p>
<p>Ξεπλένετε στα γρήγορα τους ανθούς βυθίζοντάς τους σε ένα μπολ με νερό, τους στραγγίζετε τινάζοντάς τους ελαφρά και τους απλώνετε πάνω σε διπλό απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Ύστερα, ανοίγετε προσεχτικά τα πέταλα, ψαλιδίζετε και αφαιρείτε τον ύπερο (που βρίσκεται στο κέντρο τους). Πάντα με ψαλίδι, αφαιρείτε τα σέπαλα (τα πράσινα φυλλαράκια γύρω από τα πέταλα).<br /> Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Αναμιγνύετε το σχινόπρασο, το μαϊντανό και τη ρίγανη με την αναρή προσθέτετε την παρμεζάνα και τα αβγά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Γεμίζετε με κουταλάκι τους ανθούς.<br /> Ρίχνετε σε ένα ταψί του φούρνου 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και απλώνετε μέσα πλαγιαστούς τους ανθούς. Τους ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τους ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τους σερβίρετε ραντισμένους με όσο λάδι έμεινε στο ταψί και τους πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</p>
<p> </p>
<p>πηγή:xrysessyntages.com</p>

Σχετικά άρθρα