Χορτοφαγικοί κεφτέδες

<p><strong>Υλικά για 6 άτομα</strong></p>
<p>1 φλ. κολοκυθάκι σκουρόχρωμο τριμμένο<br />1 φλ. καρότο τριμμένο<br />1 φλ. αγκινάρα τριμμένη<br />1 ½ φλ. μεγάλα μανιτάρια τριμμένα<br />1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο<br />½ φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο<br />3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα<br />3 φλ. πατάτα τριμμένη<br />½ φλ. γαλέτα (φρυγανιά)<br />1 κουταλάκι κανέλα<br />2 ½ κουταλάκια δυόσμο<br />1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ<br />1 κουταλιά ελαιόλαδο<br />μπόλικο σπορέλαιο για το τηγάνισμα<br />1 ½ κουταλάκι αλάτι<br />1 πρέζα πιπέρι</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Τρίβετε το κολοκυθάκι και το καρότο στη λεπτή μεριά του τρίφτη, ενώ την αγκινάρα και τα μανιτάρια στη χοντρή του μεριά. Τρίβετε και την πατάτα στη λεπτή μεριά του τρίφτη και τη σουρώνετε. Αναμιγνύετε όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα μεγάλο μπολ. Αν χρειαστεί προσθέτετε ακόμα λίγη γαλέτα για να έχετε ένα μίγμα που να πλάθεται και να μη διαλύεται κατά το τηγάνισμα.<br />Ρίχνετε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Μέχρι να ζεσταθεί πλάθετε τους κεφτέδες. Τους τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.<br />Αν θέλετε πριν τους βάλετε στο τηγάνι τους αλευρώνετε. Σερβίρετε τους κεφτέδες με πλιγούρι.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.gr</p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα