Αρχική / Ψυχολογία / Teens / Τον θέλω αλλά τα έχει με άλλη. Τι να κάνω;
Τον θέλω αλλά τα έχει με άλλη. Τι να κάνω;  thumbnail

Η Μυρτώ, αναγνώστρια του boro.gr,

Τον θέλω αλλά τα έχει με άλλη. Τι να κάνω;

Πάω β’ Γυμνασίου και μου αρέσει ένα αγόρι  από τη γ' γυμνασίου.  Όλα άρχισαν όταν έτρεχε και  έπεσε πάνω μου στο σχολείο, μου ζήτησε συγγνώμη και μετά μου έπιασε την κουβέντα. Άρχισε να μου αρέσει. Αλλά δεν είχα πολλές ελπίδες γιατί είχε κοπέλα. Ωστόσο, αποφάσισα να του πω ότι μου αρέσει μέσω ενός φίλου του και είπε ότι και αυτού του αρέσω. Μου έστειλε μήνυμα και μιλούσαμε. Μου έλεγε «γλυκιά του»,  «μικρή του» αλλά ανέφερε  να μην πω τίποτα σε κανέναν ότι μιλάμε γιατί θα το μάθαινε η κοπέλα του.
Όταν τελικά κάποια στιγμή βρεθήκαμε μόνοι μας και μιλάγαμε χαλαρά, μας είδε η κοπέλα του και έκανε σκηνή! Έγινε χαμός! Αργότερα εκείνος μου ζήτησε να της πω ψέματα ότι δεν τρέχει τίποτα μεταξύ μας! Μάλιστα με έκανε block στο Ιnstagram και στο Facebook επειδή εκείνη του το ζήτησε και όλα τέλειωσαν προτού καν αρχίσουν.
Όταν άνοιξαν τα σχολεία και αφού νόμιζα ότι τον είχα ξεπεράσει, συνειδητοποίησα ότι τον θέλω ακόμα! Το έχει καταλάβει ότι τον θέλω αλλά τι να κάνω;  Ξέρω ότι άμα του μιλήσω θα χάσω την αξιοπρέπειά μου, θα πληγωθώ ξανά, ίσως και  να απορριφθώ αλλά όσο τον βλέπω στο σχολείο δεν μπορώ να τον ξεπεράσω … Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό που θέλω είναι να είμαι μαζί του. Μου έχουν λείψει τα πειράγματά του όταν μιλούσαμε. Τι να κάνω;


Στο ερώτημά σας απάντησε η Δήμητρα Τραυλού, Οικογενειακή θεραπεύτρια – σύμβουλοςΚατ’ αρχάς είσαι μόνον στη β΄ γυμνασίου! Έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου να γνωρίσεις όποιον θέλεις.
Αναρωτιέμαι ωστόσο, γιατί θέλεις ένα αγόρι που δεν είναι ελεύθερο; Δεν θέλεις κάποιον που να είναι όλος δικός σου; Τι μπορείς να κάνεις μαζί του, όταν πρέπει να κρύβεσαι για να μην το μάθει η κοπέλα του; Σου αρέσει να έρχεσαι δεύτερη; Αναρωτήθηκες πως θα αισθανόσουν εσύ αν ήσουν στη θέση αυτής της κοπέλας; Ακόμα κι αν τα φτιάξεις μαζί του, σκέφτηκες πόσο εύκολα ανταποκρίθηκε όταν έμαθε ότι του αρέσεις, παρόλο που είχε ήδη κοπέλα. Και τι σου εγγυάται ότι ακόμα κι αν χωρίσει την κοπέλα του και είσαστε μαζί, δεν θα κάνει και σέ σένα το ίδιο που έκανε και σε εκείνη.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να στρέψεις αλλού τη ματιά σου, εκεί που δεν υπάρχει ανταγωνισμός κι ο άλλος ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα κι όχι απλώς να τονώσει τον εγωισμό του. Σου αξίζει να έχεις όλο το γλυκό και να μπορείς να το “τρως” στα φανερά κι όχι να κρύβεσαι και να έρχεσαι δεύτερη, ή ποιος ξέρει και τρίτη ή τέταρτη.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X