Εύκολα νηστίσιμα σοκολατάκια με δαμάσκηνα και ξηρούς καρπούς

<p>Σοκολατένιος πειρασμός χωρίς τύψεις. Αν δεν νηστεύετε, δοκιμάστε τα και με σοκολάτα γάλακτος για περισσότερη γλύκα. Διατηρούνται εκτός ψυγείου περίπου μία εβδομάδα.</p>
<p><strong>Συστατικά:</strong></p>
<p>200 γρ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι<br />200 γρ. αμύγδαλο ή φουντούκι<br />200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα<br />50 ml ρούμι, κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας σας<br />αμύγδαλο ή φουντούκι σκόνη ή σουσάμι ή ό,τι άλλο θέλετε για το γαρνίρισμα</p>
<p><strong>Οδηγίες:</strong></p>
<p>Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα στο ρούμι για 1 ώρα (μέχρι μία μέρα).Ο χρόνος εξαρτάται και από τα ίδια τα δαμάσκηνα.</p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.</p>
<p>1. Απλώνουμε τα αμύγδαλα ή φουντούκια σε ένα ταψί και καβουρδίζουμε για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντάς τα πού και πού για να μην καούν.</p>
<p>2. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα.</p>
<p>3. Βάζουμε τα δαμάσκηνα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.</p>
<p>4. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων) και ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.</p>
<p>5. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει,</p>
<p>6. Παίρνουμε με ένα κουταλάκι λίγο από το μείγμα στο χέρι μας και φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες, σε μέγεθος ενός μεγάλου φουντουκιού.</p>
<p>7. Απλώνουμε σκόνη αμυγδάλου, σκόνη φουντουκιού ή σουσάμι σε ένα πιάτο και κυλάμε πάνω κάθε τρουφάκι για να καλυφτεί παντού εξωτερικά.</p>
<p>8. Βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο να σφίξουν.</p>
<p> </p>
<p>πηγή:gourmed.gr</p>

Σχετικά άρθρα