Η τέλεια συνταγή για pancakes!

<p><strong>Υλικά Συνταγής</strong></p>
<p>125 γραμ. αλεύρι μαλακό</p>
<p>1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ</p>
<p>1 πρέζα αλάτι</p>
<p>2 κ.σ. ζάχαρη</p>
<p>125 ml ξινόγαλο</p>
<p>1 αυγό</p>
<p>2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη</p>
<p>ξύσμα από ½ πορτοκάλι</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Για να γίνει λεία η ζύμη για τα pancakes, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, σε ένα μπολ.</p>
<p>Με αυγοδάρτη χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι έως ότου διαλυθούν. Προσθέτουμε το ξινόγαλο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα.</p>
<p>Ρίχνουμε το μείγμα του ξινόγαλου στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός για τα πανκέικς.</p>
<p>Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα ελάχιστο ελαιόλαδο. Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε να ροδίσει για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.</p>
<p>Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με ζάχαρη και κανέλα ή με μαρμελάδα κυδώνι και χτυπημένη κρέμα γάλακτος.</p>
<p><strong>Extra Tip</strong></p>
<p>Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξινόγαλο με γάλα, κρέμα γάλακτος, ή γιαούρτι. Αλλά με το ξινόγαλο, η γεύση και η υφή τους, είναι το κάτι άλλο.</p>
<p>Πηγή: argiro.gr</p>

Σχετικά άρθρα