Συνάντηση Σαμαρά – Ιερώνυμου στο Μαξίμου

Θέματα που σχετίζονται με την εκκλησιαστική εκπαίδευση, ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τον αρχιεπίσκοπο συνόδευαν -και συμμετείχαν στη συζήτηση- οι μητροπολίτες Κορίνθου Διονύσιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου για να αναβαθμισθεί η εκκλησιαστική εκπαίδευση και στα προγράμματα επιμόρφωσης του εφημεριακού κλήρου.

Επίσης, συμφωνήθηκε να ακολουθήσει και δεύτερη συνάντηση κατά την οποία θα συζητήσουν και ευρύτερου ενδιαφέροντος θέματα.

Πριν από τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Παιδείας Κωνταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε μεταβεί στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο, όπου συνεργάσθηκε με τους μητροπολίτες Κορίνθου και Μεσσηνίας, προκειμένου να προετοιμάσουν τα θέματα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, που συζητήθηκαν αργότερα με τον πρωθυπουργό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα