Πλευρώτους μπουρδέτο

<p>Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 30΄</p>
<p><strong>Υλικά για 4 άτομα</strong></p>
<p>500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, χωρίς τα σκληρά κοτσάνια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες<br />1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ<br />2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες<br />1/2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές<br />1/2 κουτ. γλυκού κόκκινο καυτερό πιπέρι (ή μείγμα γλυκού και καυτερού)<br />1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο<br />80 ml κόκκινο ξηρό κρασί<br />60 ml ελαιόλαδο<br />Αλάτι</p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Διαδικασία</strong></span></p>
<p>Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.</p>
<p>Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον πελτέ, το πιπέρι, το θυμάρι και αλάτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.</p>
<p>Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και χαμηλώνουμε τη φωτιά.</p>
<p>Ρίχνουμε 70 ml νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.</p>
<p><strong>Πηγή: www.gastronomos.gr</strong></p>

Σχετικά άρθρα