Εύκολο αλλιώτικο παστίτσιο με πένες!

<p><strong>Yλικά Συνταγής</strong><br />500 γραμ. πένες με ρίγα<br />2 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο<br />αλάτι</p>
<p><br /><strong>Για τη σάλτσα κιμά</strong></p>
<p>2 κ.σ. ελαιόλαδο<br />4 χωριάτικα λουκάνικα καθαρισμένα από το περίβλημα<br />1/4 φλ. κονιάκ<br />1 κρεμμύδι<br />1 σκ. σκόρδο<br />1 καρότο<br />2 συσκευασίες ολόκληρες ντομάτες<br />1 πρέζα κανέλα<br />1 δαφνόφυλλο<br />1 πρέζα ζάχαρη<br />αλάτι<br />πιπέρι</p>
<p><br /><strong>Για την εύκολη κρέμα</strong></p>
<p>1 λίτρο γάλα<br />4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ<br />4 κ.σ. μαργαρίνη<br />λίγο αλάτι<br />μοσχοκάρυδο<br />1 φλ. κεφαλοτύρι</p>
<p><br /><strong>Για την κρούστα</strong></p>
<p>1 μπάλα μοτσαρέλα ή 1/2 φλ. μοτσαρέλα μπαστούνι τριμμένη<br />1/2 φλ. ψίχουλα ψωμιού<br />Εκτέλεση<br />Για το παστίτσιο με πένες, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.</p>
<p>Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη μαργαρίνη να λιώσει ανακατεύοντας.</p>
<p><strong>Για τη σάλτσα</strong><br />Αλέθουμε τα λουκάνικα στο μπλέντερ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα ροδίζουμε για 3-4 λεπτά.</p>
<p>Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αλέθουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και τα σοτάρουμε με τα λουκάνικα. Προσθέτουμε τις ντομάτες σπασμένες.</p>
<p>Βράζουμε για 10′ και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά.</p>
<p>Βράζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά μέχρι να πυκνώσει. Αποσύρουμε. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το κεφαλοτύρι στην κρέμα.</p>
<p>Στήνουμε το γρήγορο παστίτσιο με πένες<br />Ανακατεύουμε και βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Απλώνουμε όλη τη σάλτσα κιμά σε μια στρώση. Βάζουμε φέτες μοτσαρέλα και πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα όλο το παστίτσιο.<br />Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς σε καλά προθερμασμένο φούρνο, να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσει το τυρί.</p>
<p>Πηγή: argiro.gr</p>

Σχετικά άρθρα