Χωριάτικο σάντουιτς με σαλάμι Λευκάδας, νιβατό και πελτέ

<p>Για 1 μεγάλο σάντουιτς:</p>
<p>Ανοίγουμε 1/2 φραντζόλα χωριάτικο ψωμί και αφαιρούμε λίγη ψίχα από το εσωτερικό της.</p>
<p>Αλείφουμε το εσωτερικό της μιας πλευράς με λάδι και μία πλούσια στρώση νιβατού, περίπου 80 γρ. (λευκό, αλειφώδες θεσσαλικό τυρί – σε ορισμένα μπακάλικα- εναλλακτικά βάζουμε κατίκι) και από πάνω βάζουμε 5-6 λεπτές ροδέλες φρέσκιας ντομάτας και απλώνουμε 120 γρ. φέτες από σαλάμι Λευκάδας.</p>
<p>Ανακατεύουμε 2 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας με 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο και 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο, απλώνουμε στο εσωτερικό της άλλης πλευράς του ψωμιού και κλείνουμε το σάντουιτς.</p>
<p><strong>Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr</strong></p>

Σχετικά άρθρα