Κουνουπίδι με ρεβίθια, ανανά και κάρι στην κατσαρόλα

<div class="col-sm-6">
<p class="f_size_xxl bold"><strong>Υλικά:</strong></p>
<div class="ed_body">
<ul>
<li>1 μικρό κουνουπίδι, χωρισμένο σε μπουκετάκια</li>
<li>200 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα σε νερό από το βράδυ)</li>
<li>6 φέτες φρέσκου ανανά, χοντροκομμένες (ή κονσέρβας, αλλά καλά ξεπλυμένες από το σιρόπι και στραγγισμένες)</li>
<li>2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα</li>
<li>150 ml κρέμα καρύδας (παρασκευάζεται με το βράσιμο της τριμμένης σάρκας της καρύδας σε νερό. Τη βρίσκουμε σε καταστήματα με προϊόντα Απω Ανατολής αλλά και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα)</li>
<li>1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη (ινδικό μείγμα μπαχαρικών που βρίσκουμε σε μορφή σκόνης ή πάστας σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα μπαχαράδικα)</li>
<li>3 – 4 κλωναράκια φρέσκος κόλιανδρος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<p> </p>
<div class="col-sm-6 sm_mar_top_f">
<p class="f_size_xxl bold"><strong>Διαδικασία:</strong></p>
<div class="ed_body">
<p>Στραγγίζουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει κατά 5 εκ. και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τον ανανά, τα κρεμμυδάκια, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. (Καλό είναι το νερό να καλύπτει όλα τα υλικά κατά τα 2/3, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα βράσει και το κουνουπίδι.)</p>
<p>Παράλληλα, σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας από το ζουμί της κατσαρόλας, την κρέμα και το κάρι και τα ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το κουνουπίδι, σείουμε την κατσαρόλα να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υγρά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σκορπίζουμε το φρέσκο μυρωδικό και σερβίρουμε.<br /><br /><br /><br />Πηγή:gastronomos.gr – Συνταγή: Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη</p>
</div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα