Χοιρινές μπριζόλες με αρωματικά

<p>Συστατικά</p>
<p>4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς το λίπος,</p>
<p><br />Για τη μαρινάδα:</p>
<p>1 ½ φλ. ξηρό λευκό κρασί,<br />4 κουταλιές ελαιόλαδο,<br />3 σκελίδες σκόρδο,<br />1 λεμόνι, ο χυμός και το ξύσμα,<br />2 κουταλιές φρέσκο δεντρολίβανο,<br />1 κουταλιά ρίγανη,<br />1 κουταλιά μουστάρδα,<br />1 κουταλάκι αλάτι,<br />1 πρέζα πιπέρι.</p>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Βήμα 1</p>
<p>Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, αναμιγνύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας.</p>
<p>Βήμα 2</p>
<p>Τοποθετείτε μέσα στο μπολ τις μπριζόλες, τις γυρνάτε να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα και σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη.</p>
<p>Βήμα 3</p>
<p>Το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ.</p>
<p>Βήμα 4</p>
<p>Κατά διαστήματα γυρίζετε το κρέας για να μαριναριστούν ομοιόμορφα οι μπριζόλες.</p>
<p>Βήμα 5</p>
<p>Βγάζετε τις μπριζόλες από το ψυγείο, μισή ώρα πριν τις ψήσετε.</p>
<p>Βήμα 6</p>
<p>Όταν είναι έτοιμα τα κάρβουνα βάζετε τις μπριζόλες σε μία μεταλλική σχάρα και ψήνετε για 25 λεπτά περίπου.</p>
<p>Βήμα 7</p>
<p>Κατά διαστήματα τις γυρίζετε για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.</p>
<p>Βήμα 8</p>
<p>Σερβίρετε με πατάτες και πράσινη σαλάτα.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.gr</p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα