Μέρα ή νύχτα: πώς θα μάθεις στο μωράκι σου να τα ξεχωρίζει;

Πώς να καταφέρω να κάνω το μωράκι μου να κοιμηθεί; Πώς θα ρυθμίσω το πρόγραμμα του ύπνου του;  Ένα μωράκι δεν ξεχωρίζει πότε είναι μέρα και πότε είναι νύχτα. Οι γονείς του πρέπει να το μάθουν να τα ξεχωρίζει!

Κάθε μωρό έχει τον ρυθμό του

Τα πολύ μωράκια ξυπνούν κάθε 2-3 ώρες και σιγά σιγά η διάρκεια του ύπνου τους μεγαλώνει. Όταν φτάσουν στον 6ο μήνα κοιμούνται κατά μέσο όρο συνολικά 12 – 14 ώρες την ημέρα.

Πώς να ρυθμίσετε τον ύπνο του;

Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να καταφέρετε σιγά σιγά να βάλετε ένα πρόγραμμα στον ύπνο του μωρού σας και να το κάνετε να καταλάβει ότι είναι νύχτα και πρέπει να κοιμηθεί:

  • Τα μωράκια αγαπούν τα στενά κρεβατάκια. Φροντίστε λοιπόν να κοιμάται στα ζεστά, να αισθάνεται ασφάλεια και να χει γύρω του… κουκλάκια που το προστατεύουν!
  • Παίξτε με το παιδί σας περισσότερο μέσα στη μέρα και δώστε του σιγά σιγά να καταλάβει ότι είναι νύχτα
  •  Φτιάξτε του μια ρουτίνα στον ύπνο του: Το κλασικό και ασφαλές είναι να κάνετε το μπανάκι το βράδυ. Έτσι αρχίζει να προετοιμάζεται για την ώρα του ύπνου
  •  Σιγουρευτείτε ότι αισθάνεται άνετα στο δωμάτιό του. Ελέγξτε τη θερμοκρασία του δωματίου, να νιώθει ζεστά.
  • Αν το μωράκι σας ξυπνάει τη νύχτα και κάνει ανήσυχο ύπνο για διάφορους λόγους – δοντάκια, κολικοί κλπ- τότε όταν πηγαίνετε να το ησυχάσετε βεβαιωθείτε ότι δε θα ανοίξετε το φως για να μην ταραχθεί και ξυπνήσει εντελώς. Τραγουδήστε του, χαϊδέψτε το και προσπαθήστε να το ηρεμήστε. Καλό είναι έτσι κι αλλιώς να του έχετε στο δωμάτιό του πάντα ένα μικρό φωτάκι αναμμένο για να μην είναι εντελώς στα σκοτάδια!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από naitreetgrandir.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Όταν το μωράκι σας δεν θέλει να κοιμηθεί…

Οι 11 λόγοι που κλαίει ένα μωράκι- Όσα πρέπει να ξέρει η νέα μαμά

 

Σχετικά άρθρα