Υγιεινή Quiche με μπρόκολο, χωρίς ζύμη

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>6 μεγάλα αβγά<br />¼ φλ. κρέμα γάλακτος βαριά + ¼ φλ. γάλα πλήρες<br />¼ φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο<br />½ φλ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη<br />1 φλ. μπρόκολο, τεμαχισμένο<br />10-12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση<br />1 φλ. κίτρινο ημίσκληρο τυρί, τριμμένο<br />αλάτι, κατά βούληση<br />πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση</p>
<p><br /><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.</p>
<p>Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο.</p>
<p>Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στα 2 λεπτά αλατοπιπερώνουμε.</p>
<p>Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.</p>
<p>Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αβγά με την κρέμα και το γάλα.</p>
<p>Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα ντοματίνια, το τυρί και το μείγμα με το κρεμμύδι και τις πιπεριές.</p>
<p>Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.</p>
<p>Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος.</p>
<p>Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αβγά.</p>
<p>Αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.</p>
<p>Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr</p>

Σχετικά άρθρα