Ζεστή σαλάτα µανιταριών

<p><strong>Υλικά Συνταγής</strong></p>
<p>1 ματσάκι ρόκα</p>
<p>1 λόλα πράσινη (ή οποιαδήποτε άλλη πράσινη σαλάτα)</p>
<p>1 λόλα κόκκινη</p>
<p>12 ασπρομανίταρα</p>
<p>1 σκελίδα σκόρδο</p>
<p>10 γραμμ. μανιτάρια πορτσίνι</p>
<p>1 ρόδι καθαρισμένο</p>
<p>½ φλ. καρυδόψιχα</p>
<p>1 κ.σ. μέλι</p>
<p>3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι</p>
<p>5 κ.σ. ελαιόλαδο</p>
<p>50 γραμμ. φλούδες παρμεζάνας</p>
<p>αλάτι</p>
<p>πιπέρι</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Για τη ζεστή σαλάτα μανιταριών, μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για 10΄ να μαλακώσουν.</p>
<p>Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και αφήνουμε το σκόρδο ολόκληρο να βγάλει το άρωμά του για 1΄. Έπειτα το αφαιρούμε και ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια σε φέτες. Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄ και προσθέτουμε και τα αποξηραμένα μανιτάρια αφού τα στραγγίσουμε.</p>
<p>Προσθέτουμε το μπαλσάμικο, το μέλι και λίγο νερό από αυτό που μούσκεψαν τα πορτσίνι. Αλατοπιπερώνουμε. Πλένουμε, στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά σε πιατέλα.</p>
<p>Προσθέτουμε τα καρύδια, τα ρόδια και τη ζεστή σάλτσα μανιταριών.</p>
<p>Τέλος, γαρνίρουμε με τις φλούδες παρμεζάνας ή, εναλλακτικά, με κατσικίσιο τυρί, τη ζεστή σαλάτα μανιταριών.</p>
<p>Πηγή: argiro.gr</p>

Σχετικά άρθρα