Αρχική / More / Anna's Notes / "Το Τετράγωνο" : Μια συγκλονιστική ταινία που πήρε το βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών!
"Το Τετράγωνο" : Μια συγκλονιστική ταινία που πήρε το βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών! thumbnail

"Το Τετράγωνο" : Μια συγκλονιστική ταινία που πήρε το βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών!

Μια ταινία που με δυνατό σαρκασμό μιλά για την ανελευθερία, τη βία, την ανισότητα, την εμπορευματοποίηση των σχέσεων, την αλαζονεία, την υποκρισια και την υπεροψία της εξουσίας!!


Μια ταινία που σου επιτρέπει να θυμώσεις με ό,τι συμβαίνει στην εποχή μας. Στην εποχή του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού!! 


Την ανθρωποφαγία των μίντια, την υποκρισία των σχέσεων, την ανεδαφικότητα της τέχνης, τις «εχθρικές» ερωτικες σχέσεις, την υπόγεια βία που αναβράζει σε κάθε έκφανση της ζωής μας.


Όλα τα κοινωνικά αδιέξοδα του πολιτισμού μας στον πολιτικό καμβά της ταινίας. Ο ρατσισμός, ο μετανάστης, ο εντυπωσιασμός, η ψεύτικη πολιτική ορθότητα, η συμμόρφωση στις κοινωνικές νόρμες, ο φόβος στη διαφορετικότητα και τόσα αλλα που με σπουδαία σατιρική απόχρωση εξευτελίζει, κατακεραυνώνει και απομυθοποιεί ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Ρούμπεν Εστλουντ.


Όσοι είστε θυμωμένοι με το παραλογισμό του τρόπου ζωής μας, μιας ζωής που η λέξη «βοήθεια» και «εμπιστοσύνη» έχουν αντικατασταθεί από τη λέξη «απειλή» και «ενοχή», μην χάσετε αυτή την ταινία!!


Γροθιά στο στομάχι!!


Άξια πήρε το Βραβείο Καννών!!!


Κορυφαία σκηνή το ανθρωποειδές αγρίμι που εισβάλλει στο επίσημο δείπνο των εγκαινίων!!!


Εκεί θα σκεφτείτε πόσες φορές έχετε νιώσει τη βία και την ταπείνωση αλλά έπρεπε να σκύψετε το κεφάλι.


 


Άννα Δρούζα


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X